Anna van der Breggen zorgt als luxeknecht voor opnieuw zege sdworx in haar laatste La Doyenne

Demi Vollering (links) viert haar feestje met luxeknecht Anna van de Breggen
Foto: Redactie

Sprinten vanachter de billen van luxeknecht Anna van der Breggen en winnen. Dat deed Demi Vollering in La Doyenne en boekte daarmee weer een zege voor sdworx. Het was de laatste Ardennenrit voor Anna van der Breggen. En ze juichte weer alsof ze zelf had gewonnen, na perfect ploegenspel.

De zege voor sdworx komt voor driekwart voor rekening van Anna van der Breggen. In finale sleurde ze op kop van de groep favorieten en zorgde er onder meer voor dat Marianne Vos werd gelost, waarmee het belangrijkste probleem werd opgelost. De enige die de zege van sprintster Vollering kon voorkomen was Vos. Op een kleine vijftien kilometer brak Vos op Roche-aux-Faucons en moest in de achtervolging op de koplopers. Ze leek aansluiting te krijgen, maar Anna van der Breggen gaf nog een keer gas. Daarmee bleef de kopgroep met vijf renster over richting finish in Luik. Een uitgelezen kans voor sdworx om het uit te spelen. Vollering hoefde alleen maar te volgen en Annemiek van Vleuten, Elisa Longo Borghini en Katazyna Niewiadoma konden niet veel meer dan achter Van der Breggen aan te rijden naar de sprint. Van Vleuten zette aan op driehonderd meter voor de finish, maar wist kansloos te zijn tegen Vollering.

Het was voor Van der Breggen de laatste Ardense drieluik en kan met tevredenheid terug kijken met haar zevende zege in de Waalse Pijl en een uitmuntende prestatie in Luik-Bastenaken-Luik. Van der Breggen blijft ook de enige renster die Luik-Bastenaken-Luik twee keer heeft gewonnen.

Op het programma voor haar afscheidstoernee staan nog:

14/05/2021 Itzulia Women (Spa)
20/05/2021 Vuelta a Burgos Feminas (Spa)
02/07/2021 Giro d’Italia Internazionale Femminile (Ita)
25/07/2021 Olympic Road Race
28/07/2021 Olympic ITT

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden