Fenomenale Anna van der Breggen pakt haar zevende zege op rij op de Muur van Huy

Anna van der Breggen zegeviert voor de zevende keer op de Muur van Huy
Foto: Redactie

Er is slechts een woord dat past bij Anna van der Breggen op de muur van Huy: fenomenaal. Zeven keer op rij boekt de Zwolse een zege op die pukkel in Huy; ze is onverslaanbaar.

Waar Anna van der Breggen zondag tijdens de Amstel Goldrace nog moest passen omdat ze herstellende was van een verkoudheidje, bleek ze negentig kilometer zuidelijker onverslaanbaar. Met een minzaam glimlachje wist ze dat de buit binnen was, met Katarzyna Niewiadoma op gepaste achterstand. Op zo’n vijfhonderd meter voor de finish was het duidelijk dat Anna ven der Breggen in een positie zat die ze wilde. Samen met Niewiadoma en de rest op korte achterstand. En het bleek dat Anna van der Breggen over de allersterkste benen beschikte en de zege pakte. ”Het is ongelooflijk dat ik hier weer sta”, zei Anna van der Breggen om er fijnzinnig aan toe te voegen: ”Volgend jaar mag iemand anders winnen.”Elisa Longo Borghini pakte de derde podiumplaats, voor Annemiek van Vleuten.

Annemiek van Vleuten kwam er in de slotfase niet meer aan te pas toen Van der Breggen echt gas gaf op ‘De Muur’. En dat terwijl nog fiks getraind had op de Muur van Huy, samen met trainingsmakker Rienier Honig. Maar liefst vier keer achter elkaar klauterde ze in het kielzog van Honig, die rol van Van der Breggen speelde, de muur op. Maar toen het er daadwerkelijk op aan kwam kon ze Van der Breggen absoluut niet meer volgen. De Zwolse was een klasse apart, voor de zevende keer.

Als iemand dus weet hoe je de Muur van Huy oprijdt dan is het Anna van der Breggen wel. Niewiadoma en Longo Borghini gingen al vroeg aan en Van der Breggen loerde op haar kans. Die kwam op het steilste deel van de klim. Ze passeerde de Poolse en Italiaanse met speels lijkend gemak, keek op tweehonderd meter voor de finish nog eens achterom en wist dat het goed zat. Het gat was geslagen.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden