Rode Kruis IJsselland zoekt EHBO’ers voor ondersteuning vaccinatielocaties

Een medewerker Rode Kruis checkt of het goed gaat
Foto: Rode Kruis / Arie Kievit

Het Rode Kruis IJsselland doet een beroep op EHBO’ers om te helpen bij de vaccinatiestraten van de GGD in Zwolle en Hardenberg. Hulpverleners van het Rode Kruis zorgen momenteel, zeven dagen in de week voor EHBO-ondersteuning.

De GGD is in februari gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers en ouderen. Dat gebeurt door medewerkers van de GGD. Na de vaccinatie wachten mensen een kwartier in een aparte ruimte om er zeker van te zijn dat er geen reactie op de inenting optreedt. EHBO’ers van het Rode Kruis zijn hierbij aanwezig en bieden hulp als dat nodig is.

“EHBO gaat niet alleen over reanimatie of een hulp bieden bij een ongeluk”, zegt districtsmanager Arnold van der Werff van Rode Kruis IJsselland. “Soms is de beste EHBO om er voor mensen te zijn in je Rode Kruis-uniform. Dat stelt gerust. De meest voorkomende ‘bijwerking’ van de vaccinatie is stress. Het helpt echt als je iemand even geruststelt met een vriendelijk woord.”

Iedereen met een geldig uitgebreid EHBO-diploma kan zich inzetten via het Rode Kruis. Het Rode Kruis zoekt hulpverleners die minimaal één dienst in de week willen draaien de komende tijd in Zwolle of Hardenberg. De diensten lopen van 07:30 tot 14:30 uur en van 14:30 tot 20:30 uur.

Aanmelden kan via [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden