Nieuw in Zwolle #samentegeneenzaamheid

Veel mensen voelen zich alleen, daar wil #samentegeneenzaamheid wat tegen doen
Foto: Pexels / Andrew Neel

Door de coronacrisis is het aantal Zwollenaren dat zich eenzaam voelt sterk toegenomen. Uit verschillende onderzoeken, zoals Buurt-voor-Buurt, blijkt bijvoorbeeld dat onder 75+’ers in Zwolle 47% zich matig tot sterk eenzaam voelt. Door de coronamaatregelen ervaren ook jongeren en studenten steeds meer gevoelens van eenzaamheid. Om hier iets aan te doen, heeft SamenZwolle het intiatief #Samentegeneenzaamheid’ gelanceerd.

Eenzaamheid betekent voor iedereen iets anders, en er is dan ook niet één oplossing om dit tegen te gaan. Daarom biedt SamenZwolle door middel van #SamenTegenEenzaamheid een overzicht van verschillende oplossingen waar iemand zelf mee aan de slag kan gaan, zoals het plaatsen van een oproep op SamenZwolle, suggesties voor vrijwilligerswerk of activiteiten die in de wijk of online te doen zijn.

Ook is een overzicht van verschillende maatjesinitiatieven te vinden en het telefoonnummer van de SamenOuderen Kletslijn. In de toekomst zullen er ook trainingen te vinden zijn voor het opdoen van sociale contacten. SamenTegenEenzaamheid biedt hulp en ondersteuning. Zowel jongeren als ouderen die zich eenzaam voelen en een steuntje in de rug zoeken bij het vinden van passende hulp, kunnen zich aanmelden via SamenTegenEenzaamheid. Door middel van een contactformulier kunnen mensen hun gegevens achterlaten en neemt SamenZwolle telefonisch contact op. Samen wordt er dan gekeken op wat voor manier een oplossing gezocht kan worden.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, werkt SamenTegenEenzaamheid samen met vele organisaties in de stad, waaronder Travers Welzijn, WijZ Welzijn, ZwolleDoet, Dock24, Sociaal Wijkteam, Zwolse maatjesinitiatieven en Vitaal & Veilig Thuis.

Ook inwoners van Zwolle die zich niet eenzaam voelen, maar juist een ander willen helpen, betrekt men graag bij SamenTegenEenzaamheid. Voor iedereen is wel iets te doen, mensen kunnen via een oproep laten weten dat ze bijvoorbeeld ouderen wilt helpen met beeldbellen, wandelmaatje wil worden of samen met iemand wil koken. Dit onder het motto: Zo blijven we in Zwolle naar elkaar omkijken en helpen we elkaar deze moeilijke tijd door.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden