Upgrade Russenweg in Voorsterpoort

De Rusenweg bij de Thorbeckeschool
Foto: Google Maps

Een deel van de Russenweg in de Voorsterpoort krijgt een upgrade. Vanaf 12 april wordt de weg afgesloten vanwege de werkzaamheden. Dit gebeurt tussen de Blaloweg en de nieuw aangelegde Veldbiezenweg. Wethouder René de Heer: ”De Voorsterpoort wordt de komende jaren vernieuwd en verbeterd. De WRZV-hallen zijn in aanbouw en de Veldbiezenweg is nieuw aangelegd in 2020. Met de werkzaamheden aan de Russenweg wordt weer een nieuwe stap gezet.”

De werkzaamheden betreffen, naast het vervangen van het wegdek en de trottoirs, ook de vervanging van het rioleringssysteem (drukriool en regenwaterriool). De Russenweg krijgt een nieuw profiel met ruime groenstroken en een vrij liggend fietspad. Daarbij legt de gemeente ook weer een deel van de wadi-structuur voor Voorsterpoort aan. Rondom de Thorbecke scholengemeenschap wordt de toegang en bereikbaarheid verbeterd. Het fietspad op de Russenweg verhuist naar de andere kant van de weg en wordt over de volledige lengte van de Russenweg aangelegd. Met deze werkzaamheden wordt de openbare ruimte op Voorsterpoort groener, klimaatadaptief en verkeersveiliger.

Daar waar dat mogelijk is, is in de aanbesteding aangegeven zoveel mogelijk gebruik te maken van hergebruik van het bestratingsmateriaal. Voor de rest zal de weg aangevuld worden met nieuwe materialen.

Via de Blaloweg en Grote Voort is het gebied nog steeds goed bereikbaar. Wel zal het verkeer rekening moeten houden met de afgesloten Russenweg. Er zal voor een bepaalde periode overlast zijn op de kruising Russenweg-Blaloweg om ook daar de aansluitingen op het riool te kunnen maken. Verkeer zal nog wel gebruik kunnen maken van de kruising, maar zal rekening moeten houden met een tijdelijk gebruik van 1 rijbaan. Direct aangrenzende gebruikers van de Russenweg zijn persoonlijk geïnformeerd over de plannen.

Op het kaartje is te zien welk gebied de werkzaamheden betreffen. Het is de verwachting dat alle werkzaamheden ongeveer 4 maanden gaan duren.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden