Leerlingen Het Saffier vieren boomfeestdag en planten veertien bomen

Wethouder William Dogger steekt de handen uit de mouwen bij het planten van een boom
Foto: Gemeente Zwolle

Leerlingen van Het Saffier hebben samen met wethouder William Dogger veertien bomen geplant bij de school. Hoewel de landelijke boomfeestdag is verplaatst naar het najaar, vonden de gemeente Zwolle en ROVA het van belang om een aantal bomen te planen.

De hartbladige Els, tamme Kastanje, Sierappel, zoete Kers, Honingboom, Winterlinde, Hollandse Linde en Iep zijn de bomen die werden geplant. Deze bomen zorgen voor een grote diversiteit aan bomen, maar ook voor broedplekken voor vogels en de vruchten van de bomen zijn een belangrijke voedselbron. Daarbij is het van belang dat er een evenwicht ontstaat in de natuur en een goede biodiversiteit.

De medewerkers van de ROVA hadden het voorbereidende werk al gedaan zodat wethouder William Dogger samen met de kinderen de mouwen opstroopte om de grond rondom de bomen terug te scheppen.

William Dogger over het op kleine schaal door laten gaan van de Zwolse boomfeestdag: ”Naast het belang van bomen voor de stad is de Boomfeestdag ook belangrijk voor de kinderen zelf. Door deze actie is Zwolle weer een aantal bomen rijker. En als we de kinderen enthousiast kunnen maken over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later weer overbrengen op anderen. Zo zorgen we voor het buitengeluk van de Zwollenaren nu en in de toekomst.”

Uitsteld

De landelijke Boomfeestdag is uitgesteld naar 10 november. Ook dat moment grijpen de gemeente en ROVA aan om de kinderen bewust te maken van het belang van bomen, want ook dan wordt in Zwolle weer een boomfeestdag gehouden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden