Anna van der Breggen weer in Strade Bianche

Anna van der Breggen
Foto: Redactie

Gaat Anna van der Breggen (SD Worx cycling team) in haar laatste profjaar nog een keer Strade Bianche op haar naam schrijven? Ze deed het in 2018 al. Ze is begonnen aan de laatste maanden van haar actieve wielercarrière met een zege in Omloop het Nieuwsblad. Morgen is de meeting in Siena.

De witte wegen is de letterlijke vertaling van Strade Bianche en het is ieder jaar weer een heroísche koers. En Anna van der Breggen kan lijden als de beste, maar het allermooiste glimlachen als ze winnend over de finish komt. Na de zege in Omloop het Nieuwsblad blijkt maar weer eens dat de Zwolse in vorm is. En het is nou eenmaal zo dat finishen op de Piazza del Campo in Siena een van de mooiste plekken ter wereld is om als winnaar over de streep te komen. Het kenmerk van de Strade, die zaterdag wordt verreden, is dat het parkoers voor een groot deel over onverharde paden gaat en dat maakt het zeer lastig voor de renners.  De laatste twee jaar won Annemiek van Vleuten.

Mur de Huy

Anna van der Breggen kent één finishplaats waar zij het liefste finisht: dat is op de Mur de Huy in België. Zes keer won zij er al op de vermaledijde klim als slotakkoord in de Waalse Pijl. En het past bij Anna van der Breggen, want de kronkelende steile weg is een pelgrimsroute, waarlangs zes kleine witte kapellen staan, die gewijd zijn aan zes van de Zeven Smarten van de Maagd. De zevende kapel is te vinden in het portiek van de kerk Notre-Dame de la Sarte (oorspronkelijk de kapel van de wonderbaarlijke Maagd) bovenaan de berg. Sinds 2015 is Van der Breggen al zes jaar onoverwinnelijk.

Programma Anna van der Breggen

04/04/2021
  Ronde van Vlaanderen (Bel)
18/04/2021
  Amstel Gold Race Ladies Edition (Ned)
21/04/2021
  La Flèche Wallonne Féminine (Bel)
25/04/2021
  Liège – Bastogne – Liège Femmes (Bel)
14/05/2021
  Itzulia Women (Spa)
20/05/2021
  Vuelta a Burgos Feminas (Spa)
02/07/2021
  Giro d’Italia Internazionale Femminile (Ita)
25/07/2021
  Olympic Road Race
28/07/2021
  Olympic ITT

 

Anna van der Breggen gaat als titelhouder naar de Giro d’Italië, Olympisch winnaar van de wegwedstrijd en laatste winnaar van de Waalse Pijl. Na de Olympische spelen stapt Anna van der Breggen in de ploegleiderswagen bij SD Worx.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden