Zwolle is een mountainbikeclub rijker

De oprichting van de Zwolse mountainbikeclub is een feit
Foto: Eigen foto

Toen oprichters Berno van der Wal en Bart Bakker elkaar onder het genot van een kopje koffie ontmoetten om over het onderhoud van het mountainbikeparcours in het Westerveldse bos te overleggen, ontstond het idee voor een Zwolse vereniging alleen voor mountainbikers. Tussen dat eerste idee toen, en de oprichting, afgelopen vrijdag, zaten slechts vijf maanden.

Bij de twee informatieavonden die er vervolgens gehouden werden kwamen er steeds meer enthousiaste reacties en werden er uit het netwerk van bekenden nog drie bestuursleden gevonden. ”Vanaf dat moment konden we de wensen ook meer vorm gaan geven. Na de start, begin december, is er door het oprichtingsbestuur, dat bestaat uit Brenda Pouw (secretaris), Bart Bakker (algemeen bestuurslid), Berno van der Wal (voorzitter), Steven Jans (algemeen bestuurslid) en Vincent Pots (penningmeester), druk gewerkt om de benodigde documenten voor oprichting, taakverdeling en plannen voor de vereniging uit te werken. Nu is met de oprichting van de vereniging bij notariskantoor DuretTrip de oprichting bezegeld en is de wens uitgekomen”, zeggen Berno van der Wal en Bart Bakker.

Het doel van de vereniging die zich, anders dan de bestaande fietsclubs in Zwolle, alleen richt op mountainbikers is het zoveel mogelijk in groepsverband beleven van de sport voor zowel volwassenen als jeugd, het ondersteunen van mogelijkheden de sport uit te oefenen en het bieden van de sociale contacten en gezelligheid daaromheen.

Van der Wal en Bakker zeggen: ”Daarnaast willen we ons als vereniging ook gaan inzetten voor het toegankelijker maken van de sport voor mensen die er wellicht zelf geen middelen voor hebben en het ondersteunen van andere (lokale) maatschappelijke initiatieven onder het motto: samen meedoen. Nu de oprichting een feit is en we met het bestuur de eerste 5 leden aan boord hebben kunnen leden zich gaan aanmelden. We hopen, gezien de reacties die we ontvangen hebben in het voortraject, het eerste jaar richting de 100 leden te kunnen groeien.”

Alle leden worden via de vereniging aangemeld bij Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie), die onder andere aantrekkelijke verzekeringen regelt voor zowel clubs als leden en ondersteunt door het verzorgen van opleidingen van zowel bestuurders als begeleiders en trainers.

Wat veel gevraagd werd in de laatste maanden is het opzetten van een jeugdafdeling en daar zullen we dus ook snel aan gaan werken. Hoewel we dat graag zouden willen is dat helaas niet iets waar we direct mee kunnen starten omdat er eerst begeleiders opgeleid moeten worden zodat de jeugd straks ook veilig met ons op pad kan. De komende maanden zal er snel meer duidelijk zijn daarover en geïnteresseerden kunnen zich via de mail aanmelden voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Lekker samen fietsen

”Het is natuurlijk wat vreemd om een mountainbikevereniging op te richten op het moment dat je maar maximaal met twee personen buiten mag sporten. Om de eerste leden over de streep te trekken zich snel aan te melden hebben we voor de eerste 100 leden een kleine verrassing in petto en zullen we de allersnelste aanmelders ook nog een leuke fietsclinic of leerzame sleutelavond aan kunnen bieden in samenwerking met Trek Bicycles Zwolle (zodra dit weer mag natuurlijk). We zullen ondanks de huidige maatregelen clubritten gaan verzorgen op corona-proof wijze zodat er direct een clubgevoel ontstaat en de nieuwe leden elkaar kunnen leren kennen en natuurlijk: lekker samen kunnen gaan fietsen!”, zeggen Van der Wal en Bakker.

  • Voor meer informatie kijk ook op facebook

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden