Drie vrienden bedenken een interactief spel dat leidt door de straten van Zwolle

Foto:

Achter elke deur lijkt wel een nieuw avontuur te beginnen. Wat een geluk dat je in deze tijd toch een stekje in de buurt van de stad hebt weten te bemachtigen. Er hangt nog een schilderij in de woonkamer van de Zwolse kade in tijden van de Hanze; zal de oude bewoner vast vergeten zijn. Ik trek de deur van de kruipruimte open, waar een stofwolk uit ontsnapt die daar waarschijnlijk eeuwen rondgezworven heeft. Mijn oog valt op een stapel boeken waarvan de bovenste de naam “Van ’t geslaght Feith” draagt. Ik besloot het open te slaan en kwam voor een grote verrassing te staan…

Drie vrienden uit Zwolle en Kampen bedachten een Zwolse escaperoom. Het is een combinatie van puzzelen, spanning en een mooi verhaal. Deelnemers dwalen door het centrum van de stad.  Het oplossen van een woordraadsel of de code kraken van de Grote Kerk, het zit allemaal in het spel verborgen om een schat te vinden.

De bedenkers van het spel Remco Poelarends, Jan-Willem de Jong en Sietse van der Steege bedachten het virtuele spel. De jongens zeggen: ”In deze tijd van de pandemie zijn veel  Zwollenaren op zoek naar manieren om zich te kunnen vermaken met familie of vrienden. Tijdens de escaperoom word je letterlijk door de straten van Zwolle geleid in de vorm van een opdracht die uitgevoerd moet worden met Google Maps. In elke opdracht is geprobeerd om een aspect van Zwolle te verwerken. Voor alle Zwollenaren kan deze online escaperoom een heel leuke ervaring zijn.”

In het spel gaan de deelnemers op zoek naar bepaalde personen die kunnen helpen om de schat te vinden. Tussendoor zijn er diverse opdrachten.  De escaperoom is inmiddels al beschikbaar en garandeert 2 tot 3 uur aan spelplezier.

Wie het spel wil kopen kan kijken op de website: www.denkersvandelagelanden.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden