Baas boven baas: de keiharde wereld achter de illegale wietteelt

Baas boven baas gaat over de keiharde wereld van de wiet
Foto: Kars Bakker

Zwollenaar Kars Bakker debuteert met zijn zoek Baas boven baas. Het gaat over de keiharde wereld achter de illegale weetteelt. Bakker probeert hier in een romanvorm uit te leggen, dat het allemaal niet zo zwart/wit is in de onderwereld en dat er heel wat meer bij komt kijken dan men denkt als je een blowtje koopt bij de coffeeshop om de hoek. Het is het eerste deel van een trilogie.

Voor de meeste mensen is de criminele wereld achter de wietteelt een ver-van-hun-bed-show. Wiet kennen we allemaal wel, maar waar komt het nou eigenlijk vandaan? In ‘Baas boven baas – De keiharde wereld achter de illegale wietteelt’ biedt Kars Bakker uit Zwolle een kijkje in deze wereld.

Veel mensen hebben het wel eens gezien, blauwe zwaailampen, veel omstanders en een boel tumult. Een inval van de politie in hun eigen straat waar een wietplantage (een hok) wordt opgerold. En dat bij de mensen waar ze het nooit van verwacht hadden. De vrouw die er woont zit in een rolstoel en haar man is chauffeur. Niemand snapt er iets van!

Baas boven baas legt Kars Bakker uit hoe het kan zijn dat er ook zomaar bij u in de straat van dit soort ‘wiethokken’ draaien en geeft een beeld van de wereld achter het hok, want dat die man en vrouw dit zelf hebben gedaan, lijkt onmogelijk. Maar het hok stond er wel! Zonder dat u hier weet van had. Hoe kan dat nou?

Over de auteur

Kars Bakker (1972) is opgegroeid in Zwolle. Op zijn dertiende jaar ging hij uit huis en heeft toen veel meegemaakt. In de meeste karikaturen in het boek dat hij is gaan schrijven, zit wel een stukje van hem in. 2020 kreeg hij het zwaar, eigen bedrijf failliet door een ongeluk, arbeidsongeschikt en ineens zeeën van tijd. Waardoor het schrijven nu precies ontstaan is, is nog steeds onduidelijk. Wel is duidelijk dat hij door bleef schrijven en het leuk vond. Zo is het boek Baas boven baas, deel 1 eigenlijk ontstaan. Hij probeert hier in een romanvorm uit te leggen, dat het allemaal niet zo zwart/wit is in de onderwereld en dat er heel wat meer bij komt kijken dan men denkt als je een blowtje koopt bij de coffeeshop om de hoek. Maar het lezen van zijn boek geeft zeker een andere kijk op deze coffeeshop, blower of niet! En dat er toch wel meer achter deze wietshop zit dan een wietblad op het raam en een jointje op de toonbank…

Boekgegevens

Baas boven baas – De keiharde wereld achter de illegale wietteelt, Kars Bakker
Aantal pagina’s: 228
ISBN: 9789464310573
Verkoopprijs: € 21,50
Uitvoering Paperback

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen