Craft Ster van Zwolle nu in het najaar en wordt afsluitende klassieker van het seizoen

Doorkomst Ster van Zwolle op de Ceintuurbaan
Foto: Redactie (archief)

De Craft Ster van Zwolle wordt verplastst naar het najaar.  Aanvankelijk stond de Zwolse wielerrit gepland voor zaterdag 6 maart, maar dat is niet haalbaar. De nieuwe datum is nu 16 oktober.

”Ik vrees dat het met alle te nemen maatregelen meer op een poppenkast was gaan lijken dan op een wielerklassieker,” zegt voorzitter Jan van Ommen van de SSE. De organisatie van de Ster vindt het ’heel jammer’ dat de koers later in het seizoen verreden moet worden. ”We hadden echt een geweldig mooi deelnemersveld.”

In het voorjaar van 2020 was de 60ste Craft Ster van Zwolle één van de weinige wedstrijden die wel door kon gaan.

Naast de Nederlandse top zouden op 6 maart ook professionele topploegen uit onder andere Italië, Denemarken, België, Frankrijk, Engeland, Ierland en Canada hun opwachting maken in Zwolle. Hopelijk zien we die ploegen in het najaar alsnog in Zwolle,” zegt Jan van Ommen. Bij de KNWU en UCI is een nieuwe datum voor de Ster aangevraagd.

Van Ommen had in januari al laten weten naar het najaar te kijken. Van Ommen: ”De Craft Ster van Zwolle is al 55 jaar achtereen de openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen en wordt nu de finalewedstrijd van de Holland Cup.”  In 2022 hoopt men dat de klassieker weer de openingswedstrijd wordt van het nieuwe wielerseizoen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden