Sportief door Zwolle in de voorjaarsvakantie en de coronakilo’s vliegen er af

Foto:

Sportscholen dicht, thuiswerken en eten laten bezorgen; bij veel mensen vliegen de coronakilo’s eraan. Initiatiefnemer Karin van der Vennen, sport- en yoga-instructeur, vindt het de hoogste tijd voor een sportief evenement door de binnenstad van Zwolle. In de voorjaarsvakantie kun je een sportroute door de stad lopen; een familieroute, een sportroute van 5 en/of 10 kilometer, met
oefeningen en opdrachten die je onderweg kunt doen. Een aantal Zwolse horecabedrijven werkt hieraan mee en biedt deze week gezonde deals aan de deelnemers.

‘’Dat bewegen goed voor je is, weten we allemaal. Soms is het lastig de motivatie te vinden om het ook echt te doen, maar een leuk uitje geeft mensen een reden om naar buiten te gaan en te bewegen. Vandaar dat ik tijdens deze laatste lockdown op het idee van deze sportroute kwam’’, dat zegt Karin van der Vennen.

Karin van der Vennen: ”Je kunt één of meerdere routes online bestellen bij www.sportroutezwolle.nl , kosten €4,95 per persoon. Je krijgt kort voor de start van het evenement de routekaart met uitleg en filmpjes van alle oefeningen en opdrachten die je onderweg kunt doen in je mailbox. Je kunt starten waar je wilt; de route loopt rond, dus je komt altijd weer bij je beginpunt uit. Je kunt de route lopen in de week van 22 tot en met 28 februari, op een moment dat het jou uitkomt.”

”We waren meteen enthousiast over dit toffe idee”, zegt horecavrouw Nathalie van Winkelcafé De Engel. ‘’Wij staan achter de stimulatie van bewust omgaan met lichaam
en geest, bij onze collega’s, maar ook onze gasten. Dit sluit daar perfect op aan!’’ Meer Zwolse horecabedrijven werken mee aan dit leuke en sportieve evenement: Anne&Max, De gillende keukenmeiden, Lots & More, Fruit Smoothy Therapy en De Nieuwe Keuken hebben zich aangesloten. Zij bieden lekkere en gezonde deals, tijdens of na de route, zoals gezonde taartjes, lunches, bananenbrood en lekkere smoothies.

Meer informatie

Voor meer informatie kijken op www.sportroutezwolle.nl , of op instagram of Facebook @sportroute.zwolle. Bellen kan ook met +31(0)657641098.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden