Update coronabesmettingen in IJsselland

Het aantal besmettingen in ijsselland daalt flink
Foto: GGD IJsselland

De ‘status’ van veiligheidsregio IJsselland is gisteren afgeschaald naar ‘zorgelijk’, dat heeft op dit moment nog geen betekenis voor verlichting van de coronamaatregelen omdat er landelijk nog een lockdown geldt. De GGD komt met een update van de stand van zaken.

Maandag 15 februari zijn in de regio 64 coronabesmettingen geconstateerd. Dinsdag 16 februari waren dat er 52 en woensdag verscheen de wekelijkse CoronaMonitor van GGD IJsselland en Veiligheidsregio IJsselland. Het aantal besmettingen in de regio IJsselland is ten opzichte van de voorgaande week licht gedaald.

Tot en met 14 februari heeft GGD IJsselland 16.642 vaccinaties gezet. GGD IJsselland is zich aan het voorbereiden op het opschalen van de vaccinatie in de regio zodra er meer vaccins beschikbaar zijn. Dan wordt ook regionale spreiding van vaccinatielocaties mogelijk.In Kampen en Deventer zijn nu locaties in voorbereiding.

De CoronaMonitor toont dat er in de week van 8 tot en met 14 februari in de regio IJsselland 467 besmettingen zijn geteld. Dat zijn er 88 per 100.000 inwoners (ten opzichte van 146 voor heel Nederland). De week ervoor zijn 524 mensen positief getest (99 per 100.000 inwoners). In Hardenberg, Ommen en Raalte waren relatief de meeste besmettingen, maar ook in deze gemeenten is het aantal besmettingen gedaald. De meeste besmettingen vinden nog steeds plaats in de privésfeer en op het werk.

Lees ook:

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen