Dorrit de Jong (GL) gestart als wethouder Sociaal Domein en Financiën in Zwolle 

Dorrit de Jong heeft vandaag haar eerste werkdag in Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Dorrit de Jong is vandaag gestart als wethouder Sociaal domein en Financiën in Zwolle. De Jong, afgevaardigd door GroenLinks, zet zich de komende tijd onder meer in voor de hervormingen in de zorg, het armoede- en schuldenbeleid en het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis. Ook heeft zij de portefeuille Financiën in haar pakket.

Wethouder Dorrit de Jong: “Ik heb erg veel zin om aan de slag te gaan. Er liggen belangrijke opgaven. Juist nu, in deze bijzondere tijden. Zwolle staat er om bekend dat mensen voor elkaar klaar staan en naar elkaar omzien. Ik wil als wethouder eraan werken dat het sociale gezicht van de gemeente verder wordt versterkt voor wie een steuntje in de rug nodig heeft. Ik ga de komende tijd met veel mensen in stad en organisaties in gesprek, zodat ik kan horen wat er nodig is en daarop kan inspelen. Voorlopig zullen de ontmoetingen veel digitaal zijn, maar waar mogelijk probeer ik snel mensen in levende lijve te ontmoeten.”

Burgemeester Peter Snijders: “Wij heten Dorrit van harte welkom in ons college. Wij kijken uit naar een goede samenwerking en wensen haar heel veel succes.”

Dorrit de Jong volgt Klaas Sloots op die is vertrokken en burgemeester werd in Stadskanaal. Hij werd daar in januari beëdigd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden