Bertolf en Roel van Velzen in valentijnsclip met Vuurvogel jeugdsymfonieorkest

Bertolf en Roel van Velzen met vuurvogel jeugdorkest
Foto: Eigen foto

Bertolf Lentink en Roel van Velzen zijn de solisten in de nieuwe videoclip van het Vuurvogel Jeugdorkest. Het vrolijke Beatle-nummer ‘I want to hold your hand’ is door dirigent Albert Dam voorzien van een orkestrale jas en een flower-power videoclip. Alle jeugdige musici van het 90-koppige symfonieorkest hebben thuis hun partij opgenomen.

Dirigent Dam benaderde stadgenoot Bertolf of hij mee wilde werken aan dit nummer, welke het huidige gevoel van veel Nederlanders precies weergeeft. Daarnaast is dit Beatle-nummer natuurlijk het perfecte liefdesliedje in de aanloop naar Valentijnsdag, aldus Dam. Omdat Bertolf al een unplugged versie met Roel van Velzen had liggen, schiep dit de mogelijkheid voor deze samenstelling.

Aan het begin van de eerste lockdown kreeg de Vuurvogel landelijke aandacht met hun videoclip ‘[email protected]’. Deze quarantainevideo werd onder andere opgepikt door NPO Radio 4 en Classic NL.

Het laatste live concert van het Zwolse jeugdorkest is bijna een jaar geleden. Op Valentijnsavond 2020 gaf het orkest een klassiek concert met schoolkoor Meander Vocaal. Helaas heeft het orkest – zoals de meeste musici – daarna niet meer voor publiek kunnen optreden.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden