Noodbevel vanaf 18.00 uur in Zwolle

Het moment dat de politie ingrijpt op de Melkmarkt
Foto: Redactie

Er geldt in Zwolle vanaf 18.00 uur vandaag een noodbevel, dat heeft burgemeester Snijders besloten. Dat meldt RTV Oost. Volgens de regionale omroep doet hij dat om ongeregeldheden zoals gisteravond in het centrum te voorkomen. “Kom niet naar de stad, je hebt er niets te zoeken”, zegt de Snijders. “Anders word je weggestuurd.”

Het is naar aanleiding van de ongeregeldheden van gisteravond. Er zijn aanwijzingen dat er vanavond weer rellen gaan uitbreken.  Om ongeregeldheden zoals gisteravond te voorkomen, geldt er dus vanaf 18.00 uur een noodbevel. “Het is verboden om in groepen bij elkaar te komen en de politie zal ook ogenblikkelijk optreden”, zegt Snijders.

Reactie Peter Snijders op gisteravond

“Ik kijk terug op een hectische dag en avond. De rust is weergekeerd, we hebben de situatie onder controle. Maar ook in Zwolle hebben de onruststokers alle grenzen overschreden, van het illegaal afsteken van vuurwerk tot aan geweld tegen de politie. Volstrekt onacceptabel en daarom is de ME in actie gekomen en heb ik in afstemming met de driehoek een noodbevel moeten uitvaardigen.  Er zijn enkele aanhoudingen verricht en de komende dagen gaat de opsporing volop door.

Ik heb gemerkt dat er in de Zwolse samenleving veel onbegrip is over de acties van vanavond. Zwollenaren hebben met bewoordingen zoals sensatiezoekers massaal laten weten dat zij dit niet willen in hun stad. En daar sta ik volledig achter. In Zwolle gaan we met respect om met elkaar en willen we elkaar juist helpen in deze zware periode.

Bijeenkomsten als deze dragen op geen enkele manier bij aan het bestrijden van het virus, integendeel, en zorgen voor polarisatie en tweespalt in onze samenleving, terwijl nu eendracht en solidariteit nodig zijn om met elkaar deze crisis door te komen.

We moeten het samen doen. Spreek elkaar hier ook op aan.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden