Politie jaagt oproerkraaiers het centrum uit

Vlak voor het moment dat de relschoppers de stad uit worden gejaagd
Foto: Redactie

De nerveuze spanning was voelbaar in de stad. Een grote armada aan politieagenten die de situatie scherp in de gaten hielden. En het was niet voor niets. Dat er wat ging gebeuren was duidelijk omdat er steeds meer jongeren verschenen met mondmaskers voor.

Het zijn met name jonge jongens die zich onder het toekijkende publiek mengen. Ze proberen onopvallend posities in te nemen rondom de Melkmarkt, maar ze vallen op omdat ze mondmaskers gebruiken. De politie probeert groepsvorming te voorkomen en controleert de jongeren. De sfeer wordt langzaam grimmiger.

Het wordt ongewoon druk voor een maandagavond op de Melkmarkt. Veel volwassenen komen een kijkje nemen omdat de media uitgebreid de aanstaande rellen hebben aangekondigd. Er wordt wat geschreeuwd, een politieagente jaagt achter een jongen aan die even later vakkundig door een andere agent wordt getackeld. Als er daarna wat vuurwerk wordt afgestoken slaat de vlam in de pan.

Politie jaagt de -met name- jonge jongens over de Melkmarkt in de richting van de MediaMarkt. Agenten met wapenstok en schilden springen uit auto’s. Jongens roepen ‘in linie, blijf in linie’, maar deinzen langzaam maar zeker achteruit. Het wordt rennen voor de jongeren. Meer politieagenten volgen en vormen halverwege de Melkmarkt een linie. De rellende jongeren vernielen van alles in de omgeving van de MediaMarkt. Alle toegangswegen tot de Melkmarkt zijn inmiddels afgesloten en er is nagenoeg niemand meer, behalve wat journalisten die staan te wachten wat er gaat gebeuren.

Even later volgt de laatste charge van de politie. Met man en macht trekken ze op en jaagt de jeugd over de Rodetorenbrug het centrum uit. Een enkeling springt uit angst voor de politie in het koude water van de gracht. Er zijn drie mensen gearresteerd.

  • Binnenstad, vechtstraat en omstreken
  • Palestrinalaan (rondom Cruijff Court)
  • Park de Wezenlanden
  • MAC3PARC stadion en omgeving.
  • Hotel van der Valk.

Inmiddels wordt op Telegram al weer afgesproken om opnieuw te gaan rellen.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden