Laat de straten van Zwolle niet het decor zijn van rellen

Laat dit niet het beeld van Zwolle zijn...
Foto:

Iedereen kan de plaatsen inmiddels opnoemen waar het dit weekeinde faliekant mis ging.  Onder meer Urk, Amsterdam, Venlo, Enschede, Almelo en Eindhoven waren dit weekeinde het negatieve decor van rellen. Het is te hopen dat Zwolle hiervan verschoond blijft.

Het is duidelijk dat niemand op de avondklok zit te wachten, want wie wil ‘opgesloten’ zitten? Het is een feit dat we hebben te maken met maatregelen die worden veroorzaakt door een hardnekkig virus dat het land al bijna een jaar in zijn greep heeft. Het is de overheid die tot maatregelen heeft besloten om het virus zo snel mogelijk ‘de kop in te drukken’, noodzakelijke maatregelen omdat wij als maatschappij niet in staat zijn om een aantal simpele coronaregels op te volgen.

Boosheid

De boosheid en frustratie die hebben geleid tot de rellen van dit weekeinde zijn begrijpelijk. Iedereen is boos, moe en gefrustreerd over de coronaperiode. Mensen zijn banen kwijtgeraakt, hebben minder inkomen en ondernemers zitten met de handen in het haar omdat er geen inkomsten zijn. De overheid doet er alles aan om de samenleving te laten functioneren en zo goed mogelijk door deze crisis te komen.

Het heeft geen enkele zin om te gaan rellen, ondanks opruiende taal van diverse politieke groeperingen. De rellen op Urk werden aangespoord door de PVV en ook Forum voor Democratie is niet helemaal vrij van dergelijke demagogie. Twee partijen die in maart al opriepen tot een avondklok.

Verstandig

Premier Mark Rutte roept iedereen op om met elkaar in gesprek te blijven en het verstand te gebruiken. Rellen lossen helemaal niks op. Het heeft geen zin om stenen gooiend door de Diezerstraat te trekken of de politie te belagen op de Melkmarkt of de etalages van de winkels in de Luttekestraat te vernielen en te gaan plunderen. De ondernemers hebben het al moeilijk genoeg. Laten we dus verstandig zijn en elkaar aanspreken op onze daden.

Nog even voor de duidelijkheid:

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden