Nieuwe babbeltruc: nepverplegers die bloed komen prikken

Criminelen zijn heel creatief binnen te komen bij ouderen
Foto: Pixabay

Er is een bloedprikbende actief. Mensen die zich voordoen als verpleegkundigen hebben geprobeerd een huis binnen te dringen. In feite gaat het hier om een variant op een babbeltruc waarbij dieven zich voordoen als gemeentewerkers, agenten of medewerkers van een andere instantie.

In een geval waren de nepverpleegkundigen bijzonder goed geïnformeerd. Ze wisten zelfs de naam van de huisarts te produceren van het potentiële slachtoffer. Gelukkig liet die zich niet om de tuin leiden en is er uiteindelijk niets vervelends gebeurd.

De politie roept ouderen en/of verzorgenden op extra alert te zijn als mensen die zich voordoen als verpleegkundigen aanbellen. Zorgorganisaties maken altijd een afspraak met hun cliënten en zullen nooit onaangekondigd voor de deur staan. Kijk voor tips en trucs over hoe om te gaan met babbeltrucs

Bel altijd de politie in dit soort situaties. Bij een verdachte situatie mag dit zelfs via 112, zodat de politie snel kan komen en eventueel een persoon nog kan aanhouden. In andere gevallen altijd via 0900 – 8844.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden