InteraktContour bouwt nieuwe woonlocatie in Zwolle voor mensen met hersenletsel

Een impressie van de nieuwe woonlocatie InteractContour
Een impressie van de nieuwe woonlocatie InteractContour
Foto: InteractContour

InteraktContour vervangt woonlocatie de Koppels in Zwolle door een nieuwe woonlocatie. Er komen 105 moderne appartementen voor mensen met hersenletsel.

In de Koppels aan de Zijpe 101 in Zwolle wonen 31 mensen met hersenletsel. Omdat er in Nederland steeds meer mensen met hersenletsel zijn, is een grotere woonlocatie met meer ruimte wenselijk. Daarnaast is de huidige locatie verouderd. Daarom wordt de Koppels vervangen door een nieuwe woonlocatie.

Technologie in de zorg

Er is gestart met het maken van een eerste ontwerp voor de nieuwe woonlocatie. Hierin komen 105 ruime, moderne appartementen. In de nieuwe woonlocatie kunnen moderne zorghulpmiddelen en domotica optimaal worden ingezet in de zorg voor cliënten. Het ontwerp wordt in samenwerking tussen InteraktContour, Croonen Architecten en aannemer Dura Vermeer Hengelo verder uitgewerkt en gerealiseerd (zie de afbeelding voor een impressie van het ontwerp).

Tijdelijke woonlocatie tijdens nieuwbouw

Tijdens de bouw van de nieuwe locatie verhuizen de bewoners en medewerkers van de Koppels naar een tijdelijke woonlocatie. Omdat er in Zwolle geen geschikte locaties beschikbaar zijn, verhuizen de bewoners tijdelijk naar de Stationsweg 37 in Ommen. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe locatie medio 2021 start en dat de nieuwbouw twee jaar daarna klaar is. De bewoners verhuizen dan weer terug naar Zwolle.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen