Sai van Wermeskerken verlengt contract met PEC Zwolle met twee jaar

Saj van Wermeskerken
Foto: PEC Zwolle

Saj van Wermeskerken is de vierde speler die zijn handtekening onder een contract met PEC Zwolle zet. Eerder al deden Eliano Reijnders, Dean Huiberts en Sam Kersten dit. De rechtsback heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd en ligt nu vast tot de zomer van 2023.

In 2019 trok Van Wermeskerken de deur van het Cambuur stadion achter zich dicht om het een stap hogerop te proberen in de Eredivisie. De van origine vleugelaanvaller met zowel een Nederlands als Japans paspoort, kwam in zijn eerste seizoen dat in maart werd afgebroken, tot 20 officiële optredens. Dit seizoen is Van Wermeskerken helemaal niet meer weg te denken uit de achterhoede, de geboren Maastrichtenaar heeft namelijk alle achttien wedstrijden gespeeld.

Ontzettend blij

”Het is prachtig dat we samen al zo vroeg in het jaar rond zijn gekomen over een nieuw contract. De cijfers van Sai in het huidige en vorige seizoen spreken boekdelen”, reageert technisch manager Mike Willems op de contactverlenging. ”Het mag duidelijk zijn dat we met Sai ontzettend blij zijn. Verdedigend staat hij zijn mannetje, maar ook opbouwend en in aanvallend opzicht laat hij zich gelden. Als rechtsback heeft hij dit seizoen dan ook al meerdere assists achter zijn naam staan.”

Ontwikkeling

Sai van Wermeskerken: ”Het afgelopen anderhalf jaar heb ik me goed kunnen ontwikkelen en dat resulteerde in een vaste basisplaats. Op de rechtsbackpositie kan ik goed uit de voeten en probeer ik iedere wedstrijd weer alles te geven voor het team en de supporters. Ik zit hier goed op mijn plek, dus voor mij is het een logische stap om mijn contract te verlengen. Daarbij is het mijn persoonlijke ambitie om de komende periode alles te geven, om zo in aanmerking te komen voor een plek in de nationale selectie van Japan. Ik kijk dan ook uit naar de toekomst hier in Zwolle, waarbij de focus natuurlijk ligt op de tweede seizoenshelft, waarin ik mij nog meer wil laten zien.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden