StukaWeek 2021 wordt week vol online evenementen

Foto:

Normaal gesproken worden tijdens Stukafest Zwolle negen studentenkamers omgetoverd tot minitheaters. Hier komt een jong en nieuwsgierig publiek in aanraking met de meest uiteenlopende disciplines: van singer-songwriters, jazz en klassieke muziek tot bijvoorbeeld toneel, kleinkunst, dans, lezingen, poëzie, film, workshops en installatiekunst. In verband met het coronavirus kan deze fysieke variant niet doorgaan, maar daar heeft Stukafest Zwolle voor de editie van 2021 een passende oplossing voor bedacht: de StukaWeek. Een week vol online evenementen in de week van 8 tot en met 14 februari. Op maandag 11 januari 2021 start de kaartverkoop.

Centraal in de StukaWeek staat de nationale stream Stukafest TV. Elke vrijdag van februari zijn drie verschillende Stukafeststeden tegelijkertijd aan de beurt om hun line-up te tonen aan het publiek. Daarmee kan de kijker zelf zappen tussen de verschillende zenders om naar een Stukafeststad te kijken.

Megan Baarda, voorzitter van Stukafest Zwolle, is enthousiast over dit concept: “Dit betekent dat je als toeschouwer de mogelijkheid hebt om te genieten van een ruim aanbod van toffe talentvolle acts. Tussen de acts laten we het studentenleven en de verschillende steden zien om zo daadwerkelijk de Stukafestervaring te beleven zonder je huis te verlaten.” De line-up van Stukafest Zwolle is te zien op 12 februari 2021 samen met Stukafest Groningen en Stukafest Leiden. Verwacht de Zwolse talenten als harpduo Sanne&Sara, elektronische beats van MB_Supplier met abstracte visuals van Nadia Joanna Kluen en de indrukwekkende documentaire ‘De Kleurrijken’ van Pomme Willemse over de wijk Holtenbroek.

Stukafest PubQuiz & StukaFood

Naast Stukafest TV zijn er nog twee extra evenementen aan het programma toegevoegd: StukaFood en de Stukafest PubQuiz. Op dinsdag 9 februari bezorgen we luxe stamppotten in Zwolle en rijden Milo Groenhuijzen van de band MILO en de zussen Lieke en Anne van der Vegt achter de gerechten aan om voordeuroptredens te geven. Milo Groenhuijzen geeft een intiem muzikaal concert en Lieke en Anne van der Vegt staan bekend om hun sprankelende, lichtvoetige fusion van spel, vertelling, performance en meerstemmige zang. Op donderdag 11 februari vindt de PubQuiz plaats met vragen over muziek, theater, kunstdisciplines en Zwolle onder het genot van een biertje uit het bijgeleverde bierpakket.

De Afterparty van Stukafest mag natuurlijk niet ontbreken. Daarvoor pakt Stukafest Zwolle groots uit: een Silent Disco @ Home! Een Zwolse DJ draait live vanuit studentenkroeg Het Vliegende Paard een set van foute verzoekjes tot techno. Kortom: een avond om niet te vergeten en geheel volgens de RIVM-regels.

In Zwolle zal in februari 2021 de zesde editie van Stukafest Zwolle plaatsvinden. Stukafest Zwolle kenmerkt zich door het oog voor lokaal talent, lokale samenwerkingen en het verbinden van verschillende groepen studenten uit de opkomende studentenstad. Artiesten als Freez en Money & The Man en opkomende talenten als Bovenste Knoopje Open en Sarah Lucassen traden afgelopen edities op in de studentenkamers van Zwolle.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden