Groene Loper Zwolle wil meer eetbaar groen in de stad

De Groene Loper Zwolle helpt bij vergroening in de stad
Foto: Astrid Beuker (Natuur en Milieu Overijssel)

Buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven kunnen op dinsdag 12 januari met ondersteuning van Groene Loper Zwolle, financiën aanvragen bij het Oranje Fonds. Dit geld kan worden ingezet om tijdens NLDoet op 12 en 13 maart de omgeving te ‘vergroenen’.

Bij vergroening denkt Groene Loper Zwolle aan het maken van boomspiegels, geveltuinen, buurttuinen, insectenhotels of fruitstruiken. Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken. Groen zorgt voor droge(re) voeten na een flinke regenbui, biedt onderdak aan allerlei nuttige dieren en gaat opwarming van de stad tegen.

In heel Zwolle maken betrokken bewoners de buurt samen groener, gezonder en prettiger. Daarom wil Groene Loper Zwolle nog meer buren, bewonersinitiatieven en maatschappelijke organisaties enthousiasmeren om hun eigen leefomgeving te vergroenen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde, maar vooral een groene samenleving!    

Wie als buurtinitiatief een aanvraag wil doen bij het Oranje Fonds om de buurt groener te maken maar heeft geen rechtsvorm of wil hulp bij de aanvraag, maak dan via www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet een digitale afspraak met het kernteam van Groene Loper Zwolle. Zij helpen op dinsdag 12 januari tussen 16.00 en 21.00 uur met het invullen van de benodigde formulieren. Wie op 12 januari niet kan, kan zich aanmelden voor een ander moment. De aanvraag heeft een maximum van  350 euro. Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet welke gegevens nodig zijn bij de digitale afspraak. 

Eetbaar groen

Groene Loper Zwolle wil graag extra inzetten op eetbaar groen tijdens NLdoet. Daarom heeft zij een speciale aanbieding geregeld voor biologische fruitstruiken, zoals framboos, braam en bes. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze fruitstruiken onderdeel te laten zijn van hun aanvraag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen