IJsselhallen is nog enige testlocatie in Zwolle

Testen alleen nog in de IJsselhallen
Foto: GGD IJsselland

Zwolle heeft sinds 2 januari nog een testlocatie. Dat is in de IJsselhallen. In deze locatie neemt GGD IJsselland alle testen af, zowel PCR-testen als antigeentesten (sneltesten). Dit wordt ook de locatie voor medewerkers in zorg en onderwijs die in aanmerking komen voor testen met prioriteit.

Margreet Algera van GGD IJsselland zegt: ”Voordeel van het centraliseren van de Zwolse testen in de IJsselhallen is dat er met tien teststraten veel capaciteit is, we kunnen ongeveer 2500 testen per dag afnemen. Daarnaast is er ook veel ruimte in en om het gebouw, waardoor mensen gemakkelijk kunnen parkeren en niet buiten in de kou hoeven te wachten. De locatie aan de Ceintuurbaan houden wij achter de hand voor het geval in de toekomst nog meer ruimte nodig is. Voor de duidelijkheid: de testlocaties in Deventer, Hardenberg, Ommen, Raalte, Steenwijk en IJsselmuiden blijven gewoon in gebruik.”

De juiste test

Doordat er op één locatie in de Zwolle wordt getest kan GGD IJsselland het totaalpakket aan testen aanbieden en kan men er ook beter voor zorgen dat iedereen de juiste test krijgt: zo krijgen zorgmedewerkers voor de zekerheid een PCR-test. Dit geldt ook voor mensen die na vijf dagen quarantaine een test krijgen zonder dat zij symptomen hebben. Hiervoor worden zij uitgenodigd door het bron- of contactonderzoekers of via de CoronaMelder-app.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden