GGD IJsselland richt negen priklijnen in

Vaccineren tegen covid-19
Foto:

GGD IJsselland is volop bezig met de voorbereidingen voor de start van de vaccinaties van zorgmedewerkers van verpleeghuizen op 15 januari. In de vaccinatielocatie in de IJsselhallen worden hiervoor negen priklijnen ingericht. Hiermee speelt de GGD alvast in op de toekomstige vaccinatie-aantallen.

‘‘In eerste instantie zijn slechts drie lijnen nodig voor de 266 vaccinaties die we per dag mogen geven. Daar is een landelijke verdeelsleutel voor vastgesteld’, zegt Margreet Algera, strategisch manager. Het geven van de prik, de administratie en het beantwoorden van vragen is naar verwachting in vijf minuten klaar. Ook krijgt elke gevaccineerde persoon een vaccinatiebewijs mee.

Openingstijden

Margreet Algera: ‘‘We geven de vaccinaties zeven dagen per week, acht uur per dag, en willen daarbij tegemoet komen aan de werktijden van de zorgmedewerkers. Daarom bieden we op woensdag en donderdag de mogelijkheid om je ook na werktijd te kunnen laten prikken. We zijn dan van ’s middags twaalf uur tot ’s avonds acht uur open.’’ De andere dagen zijn de openingstijden van 9.00 tot 17.00 uur.

Vanaf maandag 4 januari ontvangen zorgmedewerkers een uitnodigingsbrief van hun werkgever. Zij maken een afspraak via het landelijke callcenter en krijgen van die medewerker de tijdstippen te horen waarop er plek is.

Voor een veilig en vlot bezoek aan de priklocatie is het belangrijk om:

  • een mondkapje te dragen en 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • kleding te dragen waarbij je je bovenarm gemakkelijk bloot kunt maken.
  • de afspraakbevestiging, een identificatiebewijs en de uitnodigingsbrief mee te nemen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het vaccineren op de speciale webpagina van Rijksoverheid www.coronavaccinatie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden