John Stegeman en PEC Zwolle gaan uit elkaar, wie is de opvolger?

John Stegeman, trainer van PEC Zwolle
Foto: PEC Zwolle

Wie wordt de opvolger van John Stegeman, dat is de grote vraag die de komende tijd in Zwolle gesteld gaat worden. De wegen tussen PEC Zwolle en Stegeman scheiden deze zomer.

De scheiding is het resultaat van de evaluatie tussen John Stegeman en de directie. Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle zegt: ”In een openhartig en realistisch gesprek zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het beter is na dit seizoen uit elkaar te gaan. Onze huidige elfde plaats is voor PEC Zwolle een prima klassering, maar wij zijn wel van mening dat er, ondanks de lastige omstandigheden, meer rendement uit het afgelopen half jaar gehaald had kunnen worden. Vanuit de spelersgroep, technische staf en directie bestaat wel de nadrukkelijke wens dit lopende traject met elkaar af te maken, om dit hoofdstuk zodoende goed met elkaar af te sluiten. Vanuit die intrinsieke motivatie en de aanwezige kwaliteiten heb ik alle vertrouwen in het komende half jaar.”

Positief afsluiten

John Stegeman, trainer PEC Zwolle is van mening dat hij respect heeft voor de gezamenlijke beslissing: ”De focus heb ik nu dan ook meteen op de tweede seizoenshelft gericht. Daarbij gaat het erom zo goed als mogelijk te presteren en de stijgende lijn qua spel meer om te zetten in resultaat en punten. Ik wil mijn tijd bij PEC Zwolle zo positief mogelijk afsluiten en daar ga ik samen met de mensen om mij heen de komende maanden dan ook keihard voor werken.”

Opvolger

De grote vraag is wie John Stegeman in de zomer gaat opvolgen. Wellicht lijkt Gert Jan Verbeek wel de logische opvolger. Hij woont in de buurt en is beschikbaar. Daarnaast is Verbeek een man die qua karakter past bij een provincieclub.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden