Coronavaccinaties zorgmedewerkers in IJsselhallen

In de IJsselhallen wordt vanaf 18 januari gevaccineerd tegen corona
Foto: Pixabay / Fernandoz Himinaicela

GGD IJsselland gaat vanaf 18 januari vaccineren in de IJsselhallen. Dit is bij de L-testlocatie die daar al is gevestigd.

De GGD zocht een grote vaccinatielocatie in de regio. Voor het vaccineren van zorgmedewerkers met het Pfizer-vaccin is een grote testlocatie nodig. Margreet Algera, manager GGD IJsselland: “Dit heeft een logistieke reden: het vaccin moet diepgevroren blijven en is verpakt per 1000 stuks. Eenmaal geopend moeten we de vaccins binnen een paar dagen toedienen, anders zijn ze niet meer te gebruiken. Op één centrale locatie kunnen we dat proces goed organiseren.”

Zeer geschikt

GGD IJsselland gebruikt de IJsselhallen sinds 4 december als L-testlocatie en de grote locatie is qua verkeer en parkeren zeer geschikt. Margeet Algra: “We willen het vaccineren in een aparte hal inrichten zodat het grootschalig testen van mensen ook gewoon door kan gaan. Zo zullen er voor het testen en het vaccineren twee aparte stromen zijn qua ruimte en looproutes. Ondertussen zijn we bezig alle andere processen goed neer te zetten. Denk aan de inrichting qua benodigdheden en ict en het samen met onze zorgpartners nagaan welk personeel we wanneer gaan inzetten. Het belangrijkste is: deze vaccinatieklus gaan wij klaren, zodat zorgmedewerkers zich straks snel en veilig kunnen laten vaccineren.”

Meer informatie

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen als eerste een oproep voor een gratis coronavaccinatie, daarna medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en WMO-ondersteuning. Vanaf 4 januari ontvangen zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor een coronavaccinatie via hun werkgever (koepelorganisatie) de uitnodiging van het RIVM met informatie hoe ze hun afspraak kunnen maken.

  • Kijk voor meer informatie over het vaccineren op de speciale webpagina van Rijksoverheid www.coronavaccinatie.nl
  • Op de website van GGD IJsselland staat een speciale webpagina met informatie over de coronavaccinatie.

kampen, hattem

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden