Dorrit de Jong wordt GroenLinks-wethouder in Zwolle en volgt de naar Stadskanaal vertrokken Klaas Sloots op

Patrick Pelman met de nieuwe wethouder Dorrit de Jong als opvolger van Klaas Sloots
Foto: GroenLinks

Zwolle heeft een nieuwe wethouder. GroenLinkser Dorrit de Jong (33) volgt Klaas Sloots op die vertrekt naar Stadskanaal waar hij burgemeester wordt.

Dorrit de Jong is politiek door de wol geverfd als politiek secretaris en beleidsmedewerker voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Ze beheert de sociale portefeuilles. Ook is ze gemeenteraadslid in Amsterdam met zorg en wonen.  Groenlinks-fractievoorzitter Patrick Pelman is blij met De Jong: “Zij is een verbinder met veel politieke ervaring en alle kennis op het sociaal domein, zoals zorg & welzijn. We hebben Dorrit in de procedure leren kennen als een krachtige persoonlijkheid die in staat is om snel de juiste verbanden te maken en vanuit een positieve blik op zoek te gaan naar draagvlak en oplossingen.”

De Jong werkt nu nog voor de GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer. Kamerlid Corinne Ellemeet: “Wat prachtig voor Dorrit én voor Zwolle. Dorrit heeft een ongelooflijk scherp politiek gevoel en is een groot talent binnen de partij. Zwolle krijgt met Dorrit een bevlogen bestuurder, die zich keihard gaat inzetten voor de kwetsbaren in de samenleving.”

Ook de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink is enthousiast: “Het is voor mij geen verrassing dat Dorrit deze stap maakt. Ze is van nature bestuurlijk ingesteld en heeft dat in Amsterdam laten zien door concrete, breed gedragen voorstellen te doen om de sociale basis te versterken. Als dan een kans voorbijkomt om wethouder in een prachtige stad als Zwolle te kunnen worden, dan snap ik dat ze die grijpt. Ik wens haar veel succes en plezier in deze mooie Hanzestad.”

Veel zin

Dorrit de Jong volgt begin volgend jaar Klaas Sloots op. Ze heeft enorm veel zin om aan de slag te gaan: “Ik vind het een eer om Klaas op te mogen volgen en zie uit naar de samenwerking in het college en met de gemeenteraad. Het wordt een belangrijke tijd waarbij we verder gaan met de uitvoering van de Hervormingsagenda sociaal domein en we zullen moeten zien hoe we de effecten van de coronacrisis goed gaan opvangen. Ik zal de komende tijd veel in de stad te vinden zijn om nader kennis te maken met bewoners en organisaties in de stad.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden