Hema verrast Zwolse gevangenen met gebak

Gebak wordt in de gevangenis bezorgd door een chauffeur van de Hema
Foto: PI Zwolle / René Hut
  1. De gevangenen van de Zwolse PI kregen een onverwachte traktatie. De Hema verraste alle gevangenen en medewerkers met gebak.

Omdat de Hema niet langer open mag zijn, dreigde de winkel met de taarten te blijven zitten. Daarom werd gezocht naar een alternatief. Die werd gevonden in de gevangenis.

“Onze portier kreeg woensdagavond een telefoontje of we belang hadden bij gebak”, vertelt plaatsvervangend vestigingsdirecteur Eelke Meijer van PI Zwolle. “Na kort intern overleg hebben we
dit mooie aanbod direct dankbaar aanvaard. De gebakjes zijn donderdagochtend bezorgd. De Hema was op zoek naar een grote organisatie die ze in deze bijzondere periode een hart onder de riem kon steken. Wat dat betreft is de traktatie bij ons prima op zijn plek.”

Het gebak van de Hema is door PI Zwolle verspreid onder de aanwezige medewerkers en de bijna 400 mannelijke en vrouwelijke gedetineerden.

Werken in een gevangenis geldt als een vitaal beroep. Eelke Meijer: “We kunnen onze gedetineerden immers niet naar huis sturen. Dat betekent dus dat er hier elke dag een groot aantal mensen aan het werk is om de gevangenis draaiende te houden en de veiligheid te waarborgen. In deze coronatijd wordt er veel van ons gevraagd. En van onze gedetineerden. Zij merken ook de beperkingen van de coronamaatregelen. Zo moeten ze tegenwoordig hun bezoek ontvangen achter plexiglas. Dat is natuurlijk niet prettig wanneer bijvoorbeeld je partner en kinderen langs willen komen.”

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden