Zwolle krijgt geld uit Den Haag voor wegverbetering en verkeersveiligheid

Er komt geld beschikbaar om gevaarlijke verkeerssituaties aan te pakken
Foto: Google Maps

Zwolle mag op de nodige financiĆ«n rekenen om wegen te verbeteren. Er is landelijk zo’n 200 miljoen euro beschikbaar voor veiligere kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes. Veel gemeenten hebben aanvragen gedaan voor drempels en wegversmallingen, maar ook voor het verbreden of het vrijliggend maken van fietspaden.

Het geld, nu zo’n 165 miljoen euro, is bestemd voor maatregelen in bijna 190 gemeenten, alle provincies en twee waterschappen, schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. Ook Zwolle staat op de lijst. Voor Van Nieuwenhuizen staat het verbeteren van de verkeersveiligheid bovenaan het prioriteitenlijstje. Met name om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Ze zegt: ”Als straks, na de corona-crisis de drukte op onze wegen weer toeneemt, is een veilige (fiets)infrastructuur daarvoor belangrijker dan ooit. Dat geldt in het bijzonder voor onze provinciale en gemeentelijke wegen, omdat de meeste verkeersslachtoffers juist op die wegen vallen.”

Het strategische plan dat er al ligt is de taak aan gemeenten om gevaarlijke verkeerssituaties in beeld te brengen. Voorwaarde voor de aanvraag is wel dat gemeente Zwolle aan haar eigen prioriteitenlijstje een vergelijkbaar bedrag bijlegt. Landelijk zijn zo’n 200 aanvragen gedaan en het gaat voor de helft om veiligere kruisingen, fietspaden, wegen en rotondes. Het is de bedoeling dat er snel aan de gang wordt gegaan met de noodzakelijke maatregelen om niet alleen de verkeersveiligheid te verbeteren, maar ook een impuls te geven aan de bouwsector.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden