Stukafest Zwolle wordt nu Stukafest TV

Stukafest TV in 2021
Foto: Rembranct

Normaal gesproken worden tijdens Stukafest Zwolle negen studentenkamers omgetoverd tot minitheaters. Hier komt een jong en nieuwsgierig publiek in aanraking met de meest uiteenlopende disciplines: van singer-songwriters, jazz en klassieke muziek tot bijvoorbeeld toneel, kleinkunst, dans, lezingen, poëzie, film, workshops en installatiekunst. In verband met het coronavirus kan deze fysieke variant niet doorgaan, maar daar heeft Stukafest  Zwolle voor de editie van 2021 een passende oplossing voor bedacht: Stukafest TV.

Tijdens Stukafest TV bundelen alle twaalf Stukafest-steden hun krachten. Elke vrijdag van februari zijn drie verschillende Stukafest steden tegelijkertijd aan de beurt om hun line-up via een livestream te tonen aan het publiek. Daarmee kan de kijker zelf zappen tussen de verschillende zenders om naar een Stukafest-stad te kijken. Megan Baarda, voorzitter van Stukafest Zwolle 2020 – 2021, is enthousiast over dit concept: “Dit betekent dat je als toeschouwer de mogelijkheid hebt om te genieten van een ruim aanbod van toffe talentvolle acts, afkomstig uit alle windstreken van Nederland. Tussen de optredens door laten we de studentenkamers van Nederland zien om zo daadwerkelijk de Stukafest-ervaring te beleven zonder je huis te verlaten.” De livestream van Stukafest Zwolle is te bekijken op 12 februari 2021 samen met de livestream van Stukafest Groningen en Stukafest Leiden.

Voordekunst crowdfunding

De productie van Stukafest TV is groot. Om dit te bekostigen is er door Stukafest Nederland, het landelijke bestuur dat de stedelijke Stukafest besturen ondersteunt, een crowdfunding gestart via Voordekunst. “We hebben samen met alle andere steden ondertussen al 78% van benodigde bedrag opgehaald’’, aldus Lisanne Heijmink, PR- en marketingcoördinator van Stukafest Zwolle 2020-2021. “Een flink bedrag, maar nog niet genoeg. Met onze online campagne hopen we meer mensen te bereiken en hopen we dat mensen een donatie doen om beginnend talent een podium te geven tijdens Stukafest. Alle kleine beetjes helpen, natuurlijk.”

StukaWeek

In februari 2021 wordt nationale Stukafest livestream gehouden in samenwerking met de andere Stukafest steden, maar Stukafest Zwolle doet daar een schepje bovenop met haar eigen StukaWeek. In de week van 8 t/m 14 februari 2021 vinden er diverse Stukafest Zwolle evenementen rondom Stukafest TV plaats. Daarvoor wordt binnenkort meer gedeeld op het Instagramaccount van Stukafest Zwolle. Een ding staat vast volgens Megan: “Het gaat een onvergetelijke week worden!”

Stukafest Zwolle

In Zwolle wordt de zesde editie van Stukafest gehouden. Stukafest is de afkorting voor Studenten Kamer Festival Stukafest Zwolle kenmerkt zich door het oog voor lokaal talent, lokale samenwerkingen en het verbinden van verschillende groepen studenten uit de opkomende studentenstad. Artiesten als Freez en Money & The Man en opkomende talenten als Bovenste Knoopje Open en Sarah Lucassen traden afgelopen edities op in de studentenkamers van Zwolle.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden