FBT-foodtruck is aanwinst voor Zwolse binnenstad

Een warm welkom bij de FBT-foodtruck
Foto: FBT-team

Drie goedlachse jongens hebben met de FBT-foodtruck de plek ingenomen waar tot drie jaar geleden visboer Timmerman stond. Sinds een aantal maanden staat de foodtruck van dinsdag tot en met vrijdag bij het Kerkbrugje. Youri Pos, Sander en Julian Polstra bestieren het ‘mobiele broodjeshuis’ met veel plezier.

Een foodtruck is inmiddels heel hip en modern, maar daarmee kom je er niet. De drie jongens hebben gastvrijheid en de passie om een goed broodje te maken staat hoog in het vaandel staan.  Sinds januari zijn ze bezig om de food & beverage truck tot een succes te maken. De plek bij het Kerkbrugje is strategisch prachtig. Vooral nu de horeca dicht moet zijn vanwege het coronavirus komen de hongerige shoppers uit de stad en hebben wel zin in iets lekkers. Ook de winkeliers weten de foodtruck te vinden voor een broodje-tussen-de-middag.

Beleving

Ze geloven in ‘beleving’, de combinatie van de foodtruck met producten op restaurantniveau en de hartelijkheid waarmee klanten worden ontvangen, zorgt er voor dat het een plezier is om een broodje te eten of een kopje koffie te drinken. En dat zit wel goed. Julian Polstra is de man met horeca-ervaring en heeft zo ongeveer alles gedaan wat iemand in de horeca nodig heeft. ”Gastvrijheid en een goed product maken, dat is onze passie en dat is heerlijk om te doen.” Mensen moeten met een goed gevoel verder gaan. En dat lukt ze uitstekend. Want ze zitten niet verlegen om een goed gesprek te voeren met de klanten die voor de bus staan te wachten.

Uitgebreid assortiment

Wat de jongens maken is zeer uitgebreid, gebaseerd op luxe belegde broodjes, daarbij kan iedereen kiezen tussen een Italiaanse bol, witte pistolet, bruine pistolet of een boeren volkoren bol, belegd met kaas, filet american, brie, gerookte kip, zalm, beenham of carpaccio. Het vlees halen zij vers bij de Keurslagerij. Deze slager staat erom bekend dat zij voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Julian: ”Op deze manier proberen wij uw broodje zo lekker mogelijk te maken en dat proeven de mensen.”

Julian zegt ook: ”Naast verse broodjes vinden wij dat koffie ook van topkwaliteit moet zijn. Life is too short for bad coffee! Wij werken daarom met de beste bonen die Douwe Egberts te bieden heeft. Verder verkopen wij in de zomer ijskoffie en in de winter overheerlijke warme chocolademelk met slagroom.”

Prachtig affiche

Om plannen zitten de jongens niet verlegen en ze kunnen de foodtruck op meerdere manieren inzetten. Julian Polstra zegt: ”Naast onze reguliere verkoop doen wij op de zaterdag ook aan catering. Onze bus is een prachtig affiche waarmee wij een feest of activiteit tot een nog groter succes kunnen maken. Verder kunnen wij ons broodjesassortiment  aanpassen naar bijvoorbeeld het maken van luxe hamburgers, al naar gelang een festiviteit.”

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen