Fvd-Overijssel stapt op na soap Thierry Baudet

Thierry Baudet, wel of geen partijleider Fvd. Dat is de grote vraag
Thierry Baudet, wel of geen partijleider Fvd. Dat is de grote vraag
Foto: Still uit Video FvD

Vier van de vijf leden van -toen nog Forum voor Democratie- zijn uit de partij gestapt en zijn inmiddels Statenfractie Overijssel. In de soap rondom Thierry Baudet hebben de statenleden hun conclusie getrokken en zijn uit de partij gestapt, net als een aantal landelijke prominenten.

De Overijsselse statenleden kunnen niet meer met Baudet door een deur, is gebleken en heeft men het geloof in een goede afloop van de interne partijstrijd verloren. De vier leden Johan Almekinders, Frederik Tattersall, Johan Stuut en Stijn Hesselink hebben zich inmiddels verenigd in Statenfractie Overijssel. Het vijfde lid, Andreas Bakir, zegt op twitter dat hij nog in team Thierry zit. Ook andere statenfracties van de FvD hebben inmiddels de keuze gemaakt af te splitsen van de partij.

De relletjes binnen de partij volgen elkaar in razend tempo op. Thierry Baudet stapte op en kwam vervolgens weer terug. Daarna was het de beurt aan een aantal partijprominenten zoals Annabel Nanninga, Joost Eerdmans, Eva Vlaardingerbroek en Nicki Pouw om uit de partij te stappen, dit in navolging van Paul Cliteur en ook Theo Hiddema. Inmiddels heeft Baudet zich weer opgeworpen om partijvoorzitter te gaan worden. De oorzaak is racistische uitingen binnen de partij, waar veel leden zich van distantiëren. Racisme blijkt bij een aantal leden gemeengoed te zijn.

Onder het motto: wij verlaten het circus hebben de vier voormalige FvD-statenleden een aantal eisen geformuleerd om uit de impasse te komen.

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen