GGD bouwt grote corona-testlocatie in de IJsselhallen

testen op corona
testen op corona
Foto: Microgen

In de IJsselhallen in Zwolle gestart met de bouw van een grote corona-testlocatie. In deze L-testlocatie kan GGD IJsselland vanaf begin december dagelijks ongeveer 2.500 coronatesten doen.

Net als in de andere zeven testlocaties van GGD IJsselland, wordt het geen auto-teststraat. Mensen kunnen hun auto of fiets parkeren op het ruime parkeerterrein van de IJsselhallen. De opening van de Large of L-locatie in de regio IJsselland maakt deel uit van de landelijke uitbreiding met XL- en L-testlocaties.

Inmiddels is de wachttijd op de reguliere testlocaties in regio IJsselland kort; binnen 12 uur kan iemand zich laten testen en de uitslag is er binnen 24 uur.

”We zijn blij met deze locatie, hier kunnen we onze testcapaciteit uitbreiden met ruim 10 veilige testroutes. Daarmee zijn we voorbereid op toekomstig testbeleid én op de griepgolven die er aan komen. Het testen blijft belangrijk om te weten of je corona hebt of niet. Mogelijk kan deze locatie in een later stadium ook worden benut voor het vaccineren van inwoners van IJsselland’’, zegt Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland. De testlocatie komt in een aparte hal.

Naomi Bugter, salesmanager Libema: ’Er is een eigen ingang en de ruime 3.000 m2 voor het testen is volledig afgeschermd van andere delen van de IJsselhallen waar de komende tijd weer evenementen of bijeenkomsten gaan plaatsvinden.’

Deze L-testlocatie komt tot stand in samenwerking met het ministerie van VWS en GGD GHOR Nederland. In de testlocatie, die wordt opgezet met hulp van Defensie en de werkgeversorganisatie VNO-NCW, kunnen mensen met (milde) klachten voorlopig uitsluitend terecht voor de reguliere PCR-test. Daar komt naar binnenkort een aanvulling op met ook testen als je geen klachten hebt en sneltests als de LAMP-test , PCR sneltest en antigeensneltest. Op dit moment vinden veel studies plaats op het gebied van de antigeen sneltesten.

Inmiddels is de wachttijd op de reguliere testlocaties in regio IJsselland kort; binnen 12 uur kun je je laten testen en de uitslag ontvang je binnen 24 uur. Ook mensen uit Hattem en/of Kampen kunnen hier worden getest.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen