Cathy Folmer: werken aan een waardige herdenking in 2021 bij het Indië en Nieuw Guinea-monument

De herdenkingen bij het Indië- en Nieuw Guinea-monument kent veel belangstelling
Foto: still RTVZwolleFM

Cathy Folmer is de opvolger van Jeffrey Satoor de Rootas als voorzitter van de stichting Budi Santoso 1005. Cathy Folmer zegt: het nieuwe bestuur wil werken aan een waardige heredenking op 15 augustus 2021 in Park Eekhout bij het Indië- en Nieuw Guinea-monument

Cathy Folmer. foto: Pedro Sluiter

Satoor de Rootas heeft vanwege privéredenen zijn functie al eerder neergelegd. Als zittend bestuurslid nam Cathy Folmer ad interim de functie van voorzitter enige maanden waar. Cathy Folmer is dochter van een Javaans Chinese moeder en een Zeeuwse KNIL militair en bekleedde de afgelopen 18 maanden diverse functies in het bestuur van Budi Santoso 1995. In die hoedanigheid was ze als bestuurslid namens de Stichting betrokken bij diverse projecten en herdenkingen en actief als fondsenwerver. Roy van Veen is de nieuwe secretaris binnen het bestuur van Budi Santoso 1995.

Indische gemeenschap

Stichting Budi Santoso 1995 organiseert namens de Indische gemeenschap in Zwolle samen met onde andere veteranen Zwolle, de gemeente en andere groeperingen, de herdenking bij het Indië- en Nieuw-Guinea-monument. Deze herdenking is ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tijdens de Japanse bezetting (1941-1945), van gevallenen tijdens de Bersiap-periode en de postkoloniale oorlog (1945-1949) en de slachtoffers van de kwestie Nieuw-Guinea (1949-1962).

Waardige herdenking

Met volle overtuiging zal het bestuur zich inzetten voor een waardige herdenking, hopelijk met publiek, op 15 augustus 2021. Doelstelling is een respectvolle herdenking opdat niet vergeten wordt wat er geofferd is door de slachtoffers van deze perioden voor onze vrijheid. De Stichting richt zich op de toekomst om de herdenking te continueren en te bewaren en bewaken voor eerste, tweede, en volgende generaties.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden