Bikepark als grote wens nieuwe MTB-club Zwolle

De initiatiefnemers Bart Bakker en Berno van der Wal
Foto: Eigen foto

Helemaal rond is het nog niet, maar de kans is groot dat Zwolle begin volgend jaar een eigen MTB-club rijker is. Met meer dan 100 belangstellenden is de eerste officiële informatieavond meer dan een groot succes. Er zijn inmiddels ook al vier bestuursleden voor de nieuw op te richten vereniging. De allergrootste wens is een eigen bikepark in Zwolle om ook in de donkere avonduren te kunnen fietsen.

Het is onmiskenbaar: de opkomst van het mountainbiken. De groep mountainbikers is zo ongeveer de snelst groeiende fietstak. Daar waar de huidige wielerclubs het mountainbiken als volwaardige tak van sport hebben verwaarloosd, nemen de mountainbikers het heft in handen. De plannen zijn nog maar acht weken oud, toen kwamen Bart Bakker en Berno van der Wal elkaar tegen op de flanken van het Westerveldse Bos. Beide mannen voelden de behoefte om in clubverband te gaan mountainbiken.

Veel belangstelling

Na aanvankelijk een proefsessie onder bevriende mountainbikers werd een grote groep belangstellenden ingelicht over de nieuwe plannen, en dat inmiddels met vier bestuursleden. Vincent Pots en Brenda Pouw zijn bestuurlijk aangeschoven. En ze zijn net zou enthousiast als Bakker en Van der Wal om iets moois van de nieuwe club te gaan maken. En plannen zijn er voldoende. Van clinics tot weekendjes uit en van techniek- tot groepstrainingen, staan als ideeën geboekt.

Bikepark

Maar voor de grootste wens zal de nieuwe club met de gemeente om tafel moeten om een heus bikepark te gaan realiseren. Met name in het najaar en de winter zijn mountainbikers vaak veroordeeld tot fietstochten in het weekeinde omdat het ’s avonds te vroeg donker is. En mountainbiken is voor menig fietser nog steeds een activiteit voor deze periode. ”Hoewel”, zeggen Bakker en Van der Wal ”steeds meer fietsers doen de racefiets weg en specialiseren zich op het mountainbiken.” Het mountainbiken is nu nog te versnipperd. Mountainbikers gaan alleen of in een klein groepje op pad, bijvoorbeeld naar Hattem/Heerde, Lemelerberg of naar de stoerdere routes in Nijverdal en Hellendoorn. Daarom wil men een vaste stek gaan realiseren om het clubgevoel te versterken.

Vaste stek

Belangrijk voor het clubgevoel is een vaste stek en dat kan het beste met een bikepark, een plek waar de leden elkaar kunnen ontmoeten en plannen kunnen maken. Bijvoorbeeld toertochten, ritten in het buitenland of een weekeinde met elkaar op stap. Een club die open staat voor de inbreng van leden en natuurlijk ook zelfwerkzaamheid. Een belangrijke plek is ook het Westerveldse Bos, waar Bart Bakker inmiddels zelfbenoemd onderhoudsman in de klusploeg is. Hij houdt de tracks op orde en af en toe wordt iets leuks verzonnen om een tocht door het Westerveldse Bos avontuurlijker te maken.

  • Voor meer informatie en lidmaatschap kijk op MTB-Zwolle

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden