Meer nieuwe coronabesmettingen ondanks storing GGD’en

Foto:

Het aantal nieuwe coronagevallen is gestegen. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 4628 positieve tests geregistreerd. Het werkelijke aantal ligt vermoedelijk hoger, want door een technische storing bij de GGD’en zijn daar ongeveer duizend gevallen niet doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Op dinsdag meldde het RIVM 4317 positieve tests. Vorige week waren de dagcijfers het laagst op maandag en dinsdag. Daarna volgde een stijging op woensdag, donderdag en vrijdag.

In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 37.000 mensen positief getest en 486 sterfgevallen geregistreerd. Dat is allebei minder dan de week ervoor.

Het aantal sterfgevallen door corona steeg afgelopen etmaal met 84. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Op dinsdag werden 88 sterfgevallen gemeld. Sinds het begin van de uitbraak is het coronavirus vastgesteld bij meer dan 460.000 mensen in Nederland. Bij het huidige tempo kan dat aantal in de loop van volgende week uitkomen boven een half miljoen. Van bijna 8700 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden.

Vaccins, veel vragen

RIVM-directeur Jaap van Dissel heeft nog veel vragen over de vaccins tegen het coronavirus. Hij wacht nog steeds op wetenschappelijke publicaties over de onderzoeken naar de vaccins, zei hij woensdag in de Tweede Kamer. Hij is wel onder indruk van de effectiviteit van de vaccins die tot dusver naar buiten zijn gebracht. Zo meldde farmaceut Moderna deze week dat zijn coronavaccin volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 94,5 procent effectief is bij het voorkomen van een besmetting. “Influenzavaccins komen vaak niet boven de 60 procent.”

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen