Surveillance politie: jonge Porsche-bestuurder jakkert met 195 km/u over de snelweg

Twee dagen controleren levert een groot aantal boetes op
Foto: Verkeerspolitie

Twee dagen verkeerstoezicht heeft geresulteerd in maar liefst 95 verkeersboetes. Een beginnend bestuurder met een Porsche onder zijn kont maakt het helemaal bont door met 195 km/u over de snelweg te jakkeren.

Vrijdag en zaterdagmiddag/avond heeft team verkeer IJsselland toezicht gehouden in Vechtdal, Zwolle en Deventer. Hierbij werden 95 bestuurders staande gehouden voor verschillende feiten. Voor 33 excessieve verkeersovertredingen gingen bestuurders op de bon. Ook hielden veertien bestuurders een mobiele telefoon toe. Twee bestuurders reden zonder rijbewijs. Van drie automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd ivm snelheid. Hoogst gemeten was een beginnende bestuurder in een Porsche. Deze bestuurder werd gemeten met 193 km/u waarbij 120 was toegestaan. De bestuurder viel al enige tijd op omdat hij aan het afremmen was in verband met ander verkeer. De aanvankelijke snelheid lag ver boven de 200 km/u. Ook gingen bestuurders op de bon voor het overschijden van een doorgetrokken streep, voor het negeren van een rood verkeerslicht en een bestuurder kreeg een artikel 5 van de wegenverkeerswet aan zijn broek. Dit is het zogenaamde kapstokartikel waarbij iemand gevaar op de weg veroorzaakt.

Drie keer werd een geluidsmeting bij personenauto’s gedaan. Alle drie boven de norm dus proces verbaal en een WOK op het kenteken. Een auto bleek met verlopen exportplaten te rijden. De auto werd afgesleept en procesverbaal is opgemaakt. Als afsluiter zagen de agenten op de A28 twee verschillende personenauto’s rijden met dezelfde Franse handelaarsplaten. De Franse bestuurders konden zonder auto’s hun weg vervolgen. De platen zijn in beslag genomen en de auto’s werden elders gestald. De bestuurders hebben twee weken om deze op een legale manier op te halen. Tegen beiden is proces verbaal opgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden