Behoefte aan een Zwolse mountainbikevereniging groeit

Zwolle kent veel actieve mountainbikers
Zwolle kent veel actieve mountainbikers
Foto: Pixabay

Ze zijn met grote regelmaat te zien: de mountainbikers op de trails van het Westerveldse bos. De groep die de voorliefde heeft voor offroad fietsen wordt steeds groter. Bart Bakker en Berno van der Wal zijn niet alleen actieve fietsers die niet alleen rondjes rijden, maar ook de trails onderhouden in het Westerveldse bos. De behoefte groeit steeds meer om met gelijkgestemden een mountainbikevereniging op te richten. Op 19 november wordt weer een informatieavond gehouden.

Mountainbiken is een tak van sport die de laatste jaren ontzettend snel groeit. ”En dat in een land met nauwelijks noemenswaardige bergen”, grijnzen de twee initiatiefnemers Bart Bakker en Berno van der Wal. Toch is het voor mountainbikers mogelijk om lekker actief te zijn en met de mountainbike op pad te gaan. ”Of het om een fikse toertocht gaat of routes met uiteenlopende moeilijkheidsgraden, iedereen kan wat vinden van zijn of haar gading, en dat in de buurt van Zwolle.”

Westerveldse bos

Van der Wal en Bakker kwamen kwamen bij elkaar voor overleg over het onderhoud van de route in het Westerveldse Bos. Bart Bakker heeft enkele jaren geleden vrijwillig de organisatie en uitvoering van het onderhoud van de route in het Westerveldse bos op zich genomen. Tijdens deze ontmoeting werd de wens uitgesproken voor een vereniging specifiek gericht op mountainbikers en voor hun wensen en behoeften. Deze wens werd een concreet plan en twee weken later al – op afgelopen 7 oktober – werd de eerste online informatieavond gehouden met 30 geïnteresseerden uit het eigen netwerk. De avond was een succes en kreeg vele enthousiaste reacties. En al snel volgden ook de eerste aanmeldingen van vrijwilligers waardoor de vereniging nog concreter in beeld kwam.

Actieve mountainbikers

In Zwolle zijn racefietsers goed verenigd en ook mountainbikers kunnen zich erbij aansluiten, maar toch leeft de behoefte om een eigen club op te richten. Veel actieve mountainbikers zitten op de racefiets en mountainbike, maar de laatste jaren specialiseren fietsers zich steeds meer. De vereniging die de beide mannen voor ogen hebben is vooral gericht op betrokkenheid en fietsplezier voor de leden. Ieder op zijn of haar eigen niveau. Daarbij horen natuurlijk clinics als Start-2-bike, maar ook voor gevorderden. Ook hebben de mannen buitenlandse trips voor ogen, gezamenlijke trainingen en het onderhoud van de verschillende routes met de mogelijkheid om daar actief aan bij te dragen en natuurlijk, een hoop gezelligheid.

Uit de informatieavond en rondvraag bleek ook dat er veel behoefte is aan een eigen trainingslocatie in Zwolle (met technische obstakels en verlichting voor in de winteravonden), dus dat is één van de eerste dingen waar de vereniging zich op zal gaan richten. Door de organisatie van verschillende evenementen en samenwerkingen zet de vereniging bovendien in op de toegankelijkheid van de sport voor nieuwkomers en op een harmonieus samenzijn met andere natuurgenieters.

Op 19 november om 20:00 uur is er een tweede online informatieavond voor geïnteresseerden: aanmelden hiervoor via www.venividifietsi.cc of kijk op de facebookpagina Tijdens de informatieavond gaan Bart Bakker en Berno van der Wal meer vertellen over de plannen en ideeën en over de verdere planning voor de oprichting van de mountainbikeclub. De officiële notariële oprichting zal begin 2021 zijn  

De initiatiefnemers Bart Bakker en Berno van der Wal staan klaar voor een mountainbikevereniging in Zwolle

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen