Er komen twintig tijdelijke bushaltes in Zwolle

Er komen 20 nieuwe, tijdelijke bushaltes in Zwolle
Er komen 20 nieuwe, tijdelijke bushaltes in Zwolle
Foto: Gemeente Zwolle

Er worden in Zwolle twintig tijdelijke bushaltes aangelegd voor de nieuwe dienstregeling. Vanaf 13 december 2020 verandert er veel in het openbaar vervoer. Dan wijzigen de busroutes door de stad, vervallen er bushaltes en komen er nieuwe verbindingen. Langs deze nieuwe routes legt de gemeente Zwolle – op verzoek van provincie Overijssel – nieuwe, tijdelijke bushaltes aan. Het werk begint op 16 november en naar verwachting zijn de haltes op 13 december klaar.

Keolis gaat onder de naam RRReis twee jaar lang het openbaar vervoer in de regio IJssel-Vecht verzorgen, waar Zwolle ook onder valt. Hiervoor rijden ze in 259 nieuwe elektrische bussen. Met de ingang van deze nieuwe periode voor het openbaar vervoer is een aantal wijzigingen doorgevoerd in onder meer de dienstregeling. In de nieuwe dienstregeling wijzigen busroutes, vervallen bushaltes en komen er nieuwe verbindingen.

Tijdelijke haltes

Er worden twintig nieuwe bushaltes gerealiseerd langs de nieuwe routes. Deze bushaltes zijn er voor een periode van twee jaar, per ingang van 13 december 2020. De duur van deze bushaltes hangt samen met de periode waarin Keolis het busvervoer voor regio IJssel-Vecht verzorgt. Na deze periode wordt de dienstregeling opnieuw geanalyseerd en eventueel geactualiseerd door de vervoerder die de concessie dan voor een periode van tien jaar uit gaat voeren. Provincie Overijssel is voor de stadsdiensten in Zwolle de opdrachtgever.De nieuwe tijdelijke bushaltes worden aangelegd in verschillende wijken in de stad. In Aa-landen komen er acht nieuwe haltes. Vijf nieuwe haltes worden in Stadshagen geplaatst en er komen vier nieuwe haltes in Hessenpoort. In de wijken Holtenbroek, Binnenstad en Zwolle-Zuid komt er één halte bij. De aanleg van de tijdelijke bushaltes start op 16 november 2020. Het werk duurt circa vier weken. Daarna voert onze aannemer nog kleine afrondende werkzaamheden uit.

Verkeershinder

Voor de aanleg van de haltes zijn tijdelijke verkeersmaatregelen nodig, zodat de aannemer de haltes veilig kan aanleggen in het doorgaande verkeer. Het werk kan voor beperkte verkeershinder zorgen.

Omdat de bushaltes voor een korte periode van twee jaar nodig zijn, wordt de bouw van de tijdelijke haltes zo eenvoudig mogelijk uitgevoerd. Waar nu nog geen trottoir grenst aan de rijbaan worden betonplaten gelegd en waar al wel trottoir aanwezig is, wordt alleen een haltepaal met bijbehorend bord geplaatst. Bij de haltes in de binnenstad is de aanpassing ingrijpender, daar wordt de gehele kruising aangepast om de tijdelijke haltes goed in te kunnen passen.

De nieuwe bushaltes komen in:

  • Stadshagen: 5 locaties
  • Holtenbroek: 1 locatie
  • Binnenstad: 1 locatie
  • Zwolle Zuid: 1 locatie
  • Aa-landen: 8 locaties
  • Hessenpoort: 4 locaties

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen