Corona heeft date- en seksgedrag Nederlanders flink veranderd

Veel mensen hebben minder seks tijdens de coronacrisis
Foto: Pexels / Cottonbro

Daten ten tijden van corona: het is voor veel singles een uitdaging. Eén ding is duidelijk: ze hebben minder seks dan voor de coronacrisis. Van de vrijgezellen die wel seks hebben, één op de vijf, heeft het grootste deel dat vaker dan voorheen met een vaste losse partner, aldus onderzoek van Rutgers en Soa Aids Nederland. En jongeren? Die daten momenteel minder vaak en doen meer aan soloseks.

Uit het onderzoek blijkt in het algemeen dat veel mensen sinds de coronacrisis een ander date- en seksgedrag vertonen. Ook al zitten we momenteel in een semi-lockdown is het nog steeds voor veel singles een lastige tijd om te daten. Zomaar iemand tegenkomen tijdens het uitgaan zit er momenteel niet in. Ook is het voor mensen lastiger om voor een soa-test of anticonceptieconsult naar de GGD of huisarts te gaan. Zo blijkt dat bijna de helft (47 procent) van de jongeren die zich wilde laten testen op een soa dat door de coronamaatregelen niet heeft gedaan.

Tevredenheid seksleven

En hoe is het met het seksleven van volwassenen singles gesteld? Van de mensen die voor corona seks hadden, heeft een derde van de mannen en de helft van de vrouwen sinds corona geen seks meer. Singles tussen de 18 en 24 jaar oud zijn daarnaast minder tevreden over hun seksleven dan voor de coronacrisis. Mensen die samenwonen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar hebben sinds de corona juist vaker seks. Zij zijn bovendien iets meer tevreden over hun seksleven dan voor de coronacrisis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden