Levensgevaarlijke rit onder invloed van drugs op A28

De man scheurde langs tankstation Dekkersland
Foto: Google Maps

Een man met drugs op maakte het bont op de A28 bij Zwolle. De automobilist viel de politie op door zijn levensgevaarlijke rijgedag.

De man reed structureel fors te hard, sneed andere weggebruikers af, vloog meerdere keren van links naar rechts zigzaggend over de rijbaan en maakte het helemaal bond bij het tankstation Dekkersland bij Staphorst. Met hoge snelheid reed hij langs de pomp en de shop om vervolgens weer de A28 op te rijden. Kort hierop stopte de bestuurder op de vluchtstrook. De man bleek na een speekseltest onder invloed van drugs. Zijn auto werd in Staphorst geparkeerd, de verdachte ging met de politie mee naar Zwolle voor een bloedproef. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt. Ook het CBR krijgt van ons een melding.

Auto in beslag

Kennelijk was het kwartje nog niet gevallen want op de een of andere manier was de verdachte weer in Staphorst gekomen en is weer gaan rijden. Uit voorzorg was het kenteken in de ANPR gezet, die even later in Noord-Nederland een alarm gaf toen dit voertuig daar gescand werd. Collega’s zagen het voertuig even later inderdaad rijden. De auto is in beslag genomen, er is proces verbaal opgemaakt voor rijden tijdens een ontzegging. Ook wordt hij weer verdacht van rijden onder invloed van drugs. Als de uitslag van het bloedonderzoek binnen is, kan ook hiervoor proces verbaal worden opgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden