Sylvana Rikkert (GroenLinks): ”Met Patrick Pelman een fantastische opvolger”

Patrick Pelman, opvolger van Sylvana Rikkert
Foto: GroenLinks

Patrick Pelman (42) volgt GroenLinks-fractievoorzitter Sylvana Rikkert op die, vanwege privéomstandigheden wat meer energie moet steken in haar persoonlijke leven. Wel blijft ze raadslid en ook woordvoerder participatie, economie en energietransitie.

De leden hebben Pelman als vicevoorzitter van de fractie naar voren geschoven om de rol van Rikkert op zich te nemen. Hij zegt: “Ik vind het een enorme eer en tegelijk een grote verantwoordelijkheid om Sylvana de komende tijd te vervangen. Ze heeft GroenLinks in Zwolle groot gemaakt en was mede vormgever van een prachtig duurzaam en sociaal coalitieakkoord. Ik ga me samen met Sylvana en de andere fractieleden de komende tijd blijven inzetten om onze stad nog een stuk groener en socialer te maken. Met dit college en in het bijzonder met onze twee wethouders Klaas Sloots en Monique Schuttenbeld hebben we al veel bereikt. Die lijn wil ik graag voortzetten door goed samen te werken in de gemeenteraad en met de inwoners van Zwolle. Samen maken we deze stad”.

Fantastische opvolger

Sylvana Rikkert: “Met Patrick heb ik een fantastische opvolger. We werken nu een paar jaar nauw samen en ik kijk er met vertrouwen naar uit dat Patrick aan de fractie leiding geeft de komende tijd’. Sylvana blijft namens GroenLinks woordvoerder op de onderwerpen participatie, economie en energietransitie.

Zorg, welzijn en cultuur

Patrick Pelman woont al ruim 20 jaar in Zwolle, waarvan de laatste 8 jaar samen met zijn partner in de Wipstrik. Hij heeft aan Windesheim journalistiek gestudeerd. Sinds 2018 zit hij in de gemeenteraad en heeft hij onder meer de portefeuilles zorg en welzijn en cultuur onder zijn hoede. Naast het fractievoorzitterschap blijft hij zich ook voor deze onderwerpen inzetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden