Anna van der Breggen juicht voor haar ploeggenoot Chantal Blaak in Vlaamse Hoogmis

Een juichende Anna van der Breggen voor haar ploeggenoot Chantal Blaak
Foto: Redactie

Een dubbele zege vandaag in de Ronde van Vlaanderen. De Belgische hoogmis kende vandaag twee Nederlandse winnaars. Bij de mannen versloeg Mathieu van der Poel met enkele banddikten zijn tegenstrever Wout van Aert. Bij de vrouwen ging de zege naar Chantal van der Broek-Blaak, ploeggenoot van de gedoodverfde favoriet Anna van der Breggen.

Het tactische spel bij de vrouwen slaagde voor de Boels Dolmans-formatie van Anna van der Breggen. In de slotkilometers sloop Chantal van den Broek-Blaak weg uit de groep met favorieten en dankzij verdedigend werk van haar ploeggenoot Anna van der Breggen kon Blaak tot op de finish wegblijven. Amy Pieters, ook Boels Dolmans, werd tweede in de sprint van de favorietengroep. Anna van der Breggen (11e) eindigde in de groep met favorieten en juichte. Ze juichte voor Blaak en Pieters wellicht ook voor haarzelf. Het seizoen zit er op voor de Zwolse wielrenster. Enkele weken geleden kondigde ze aan dat de Ronde van Vlaanderen de laatste koers van dit jaar zou zijn. Met tal van titels op zak (Nederlandse, Europese en wereldtitels) is zij de meest bejubelde wielrenster van het naseizoen, dat pas in augustus begon. Van der Breggen kan zich gaan richten op het nieuwe seizoen, dat het laatste zal zijn als actief renster. Vanaf 2022  gaat ze zich helemaal richten op het ploegleiderschap van de Boels Domans-formatie.

Titanenduel

Bij de mannen was het Mathieu van der Poel die de Vlaamse Hoogmis voor de Belgen verstierde. Zij het met enkele centimeters op de voorband van Wout van Aert. Waar de Belgen geld hadden gezet op de sterkte eindsprint van hun landgenoot, waren het de Nederlanders die hoopten op een zege voor Van der Poel. De drie sterkste renners van dit najaar waren op pad gegaan en iedereen hoopte op een sprint a trois in de straten van Oudenaarde. Het was de Fransman Julian Alaphillippe die de vaart er in zette en in eerste instantie Van der Poel meekreeg. Van Aert knokte zich naar het duo. Daarna ging het mis voor Alaphillippe nadat hij achterop een motor reed en ten val kwam. Van der Poel en van Aert reden gezamenlijk naar de finish voor een titanenduel, waar de Nederlander twee banddikten de betere was.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden