Isala verplicht mondmasker niet, maar het is wel dringend aan te raden een te dragen

Isala kan geen mondmasker verplichten, maar....
Foto: Pixabay / Cottonbro

Isale vraagt in aan de bezoekers van al haar locaties om een mondmasker te gebruiken. Het advies van het kabinet om in publieke binnenruimten een mondmasker op te zetten wordt opgevolgd. Het dragen van een masker is niet verplicht, het ziekenhuis weigert niemand.

Op alle locaties van Isala blijft de triage(tent) bestaan. Triagemedewerkers stellen bezoeker vragen over uw gezondheid, of iemand betrokken is in een bron- en contactonderzoek van de GGD of uit een land komt dat oranje is gekleurd. Wie klachten heeft en een afspraak wordt dringend verzocht het medisch masker te dragen dat dan wordt verstrekt. Wie op ziekenbezoek wil komen en klachten heeft, ga dan niet op bezoek. Ook niet met een mondmasker. In hele bijzondere gevallen wordt hiervoor in overleg een uitzondering gemaakt.

Goed om te weten is dat voor iedereen die in Isala werkt geldt: bij klachten blijf men thuis en laat zich testen. Door dit strikte beleid is Isala een veilige omgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers. En natuurlijk gelden de basis-hygiëneregels nog altijd: vaak je handen wassen, hoesten in de ellenboog en anderhalve meter afstand houden.

Mondmasker

Medewerkers dragen een medisch masker als ze in een ruimte zijn waar ook patiënten, bezoekers of gasten zijn. Ook op andere plaatsen waar de anderhalve meter afstand niet mogelijk is, wordt een masker gedragen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden