Opnieuw afsluiten Menistenbrug voor autoverkeer een goede zaak?

Wordt de Menistenbrug weer afgesloten? Gemeente legt tellijnen
Foto: Redactie

Gemeente Zwolle is momenteel bezig om de verkeersstromen rondom de Schoenkuipenbrug te meten. Eerder werd de brug voor autoverkeer afgesloten nadat de watertoren werd verbouwd. Dit stuitte op nogal wat verzet van bewoners van omliggende straten. Daarom werd de maatregel opgeschort om meer informatie te verzamelen over verkeersstromen. Er is een aantal tellijnen neergelegd.

Twee jaar geleden werd de Menistenbrug afgesloten voor autoverkeer op verzoek van GroenLinks en de PvdA. De brug was al afgesloten vanwege de verbouw van de watertoren aan de Turfmarkt en het leek de beide politieke partijen een logische zaak de brug definitief af te sluiten. Omliggende straten gingen in protest bij de gemeente vanwege een vermeende verhoogde verkeersdruk. Een jaar later werd de brug weer geopend voor alle verkeer.

Shortcut Turfmarkt

De Menistenbrug wordt door autoverkeer gebruikt om binnendoor te sluipen vanaf de Hanekamp naar het centrum van Zwolle of om te parkeren aan de Turfmarkt. Dat levert echter veel problemen op voor fietsers omdat de brug behoorlijk smal is en de weg uitnodigt tot hard rijden. Daarbij komt het fietsverkeer in de knel met het autoverkeer op de kruising bij de Schoenkuipenbrug. Het protest uit de omliggende straten heeft er toe geleid dat de ‘roadblocks’ weer zijn weggehaald in afwachting van een afgewogen besluit.

tellijnen rondom Menistenbrug

Tellijnen moeten verkeer meten rondom Menistenbrug 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden