Alles wat Anna van der Breggen aanraakt verandert in goud: eindelijk de WK-titel tijdrijden

Anna van der Breggen in haar laatste meters naar goud
Foto: Redactie

En nee, ze wilde niet horen hoe het ging onderweg. Dat zag ze aan de finish wel. Anna van der Breggen had haar ploegleider Danny Stam gezegd dat hij mond dicht moest houden. Het bleek een gouden race te zijn.

Van der Breggen wist dus ook niet dat de na haar gestarte wereldkampioen Chloé Dygert over de vangrail en in een ravijn was gevallen. De Amerikaanse nam een bocht te hard en kukelde over de vangrail: weg gouden droom. Want op dat moment was Dygert sneller dan Van der Breggen. Mogelijk was een lekke voorband de oorzaak van de crash. De weg naar goud lag op dat moment open.  En toen werd het na vier keer zilver eindelijk een keer goud voor de Zwolse wielrenster die dit jaar alles in goud lijkt te veranderen. Het is de tweede keer in een week dat Van der Breggen een valpartij van een tegenstander in goud omzet. In de Giro Rosa pakte ze het goud na een van van Annemiek van Vleuten. Het is wel zo: wie niet finisht komt niet in de uitslag voor.

Truitje

Zaterdag kan Van der Breggen opnieuw aan de bak tijdens de wegwedstrijd. Het is een truitje die ze al heeft: in 2018 won ze de mondiale titelstrijd in Innsbruck. Vorig jaar werd ze in Harrogate. tweede. Iedere wielerliefhebber kan zich deze race nog wel herinneren met de vlucht van 100 kilometer van Annemiek van Vleuten. Net als de gouden race van Anna van der Breggen tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 met de vreselijke val van Van Vleuten.

Klassiekers

Na de zeges op het NK, EK, Giro Rosa en nu ook op het WK liggen er nog volop kansen voor Van der Breggen tijdens de klassiekers. Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Goldrace, Waalse Pijl zijn allemaal eendagskoersen die zij op haar naam heeft staan.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden