Coronabonus voor medewerkers Deen Supermarkt

Deen supermarkt aan het Katwolderplein in Zwolle
Foto: Redactie

Supermarktketen Deen keert zijn medewerkers een bonus uit vanwege hun inzet in de heftige coronamaanden. Dat was al in mei besloten, maar nu een collectieve regeling uitblijft neemt de West-Friese ondernemersfamilie Deen zelf het initiatief.

‘‘De afgelopen maanden hebben we laten zien dat Deen een zeer flexibel bedrijf is met loyale en hardwerkende medewerkers. En daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Maar het blijft niet bij woorden. De medewerkers die tussen maart en augustus hebben gewerkt mogen rekenen op een bonus van tien procent over de gewerkte uren’’, aldus het bedrijf. De bonus is ook bedoeld om het personeel voor de komende maanden een hart onder de riem steken.

Albert Heijn

Concurrent Albert Heijn haalde zich eerder de boosheid van zijn medewerkers op de hals door de aandeelhouders een verhoogd dividend uit te keren vanwege de toegenomen omzet gedurende de hoogtijdagen van de crisis en het personeel af te schepen met een cadeaubon van 25 euro die ze kunnen besteden bij die andere bloeiende tak van Ahold Delhaize, Bol.com. De werknemers in Nederland met een contract krijgen aan het einde van het jaar ook nog een winstdeling ‘en dat zijn stevige bedragen’, zo verdedigde topman Frans Muller van Ahold Delhaize dat besluit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden