Wresinski Cultuur Stichting zet theatervoorstelling Zie de Mens op de planken

Theatervoorstelling Zie de Mens in september op de planken
Foto: Wresinski theater.

Het theaterseizoen wordt op een bijzondere manier geopend. De afgelopen maanden is door de Wresinski Cultuur Stichting keihard gewerkt om de voorstelling Zie de mens op de planken te brengen.

De theatervoorstelling Zie de Mens is geïnspireerd op autobiografische verhalen van mensen die weten wat het is om te leven in situaties die kwetsbaar maken. Dat zijn wij. Wij nemen u mee op onze zoektocht naar de zin en onzin van zelfredzaamheid. Wat is dat, zelfredzaamheid? Wie wil dat, dat wij in Nederland allemaal zelfredzaam zijn? Zelfredzaam ‘op eigen kracht’ en ‘met eigen middelen’. Wat voor samenleving levert dat op? Waar iedereen zich veilig voelt en thuis? Tijdens de lockdown was de boodschap dat we het samen moesten doen. En nog steeds. Toch werd er gehamsterd. Zelfredzaam? Bij de voedselbank ontstond een tekort. Gelukkig waren er mensen die direct actie ondernamen. Een mooi voorbeeld van ‘samenredzaamheid’? Een kortstondig doekje voor het bloeden?

Zie de Mens is een poëtische theatercollage van scenes en monologen, begeleid door bijzondere muziek. Een theatervoorstelling die vragen stelt over onze Nederlandse ‘samen-leving’. Vragen die met het publiek worden gedeeld.

De voorstelling is coronproof. Geïnspireerd door de 1,5 meter samenleving is er een verrassende, spiksplinternieuwe zaalindeling ontwikkeld. De theatervoorstelling Zie de mens is daarmee veilig voor iedereen.

Waar: Wresinski Cultuur Stichting

Adres: Floresstraat 21 8022 AD Zwolle

Wanneer: 17, 18 en 19, 24, 25 en 26 september

Aanvang: 20.00 uur

Kosten: Gratis. Vrije gift na afloop

Aanmelden: via [email protected] (Gezien de huidige situatie rondom de corona maatregelen, is het verplicht om aan te melden).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden