Stationsweg wordt het nieuwe visitekaartje voor Zwolle

Visualisatie van de Stationsstraat
Visualisatie van de Stationsstraat
Foto: Gemeente Zwolle

”Het wordt een stadsentree om trots op te worden”, dat zegt wethouder Ed Anker over de renovatie van het Stationsplein en de Stationsweg richting het centrum van de stad. Er wordt momenteel keihard gewerkt aan het Stationsplein, binnenkort gaat ook de Stationsweg op de schop.

Het moet een gastvrije en duurzame entree naar de stad worden. Er komt volop ruimte voor iedereen die vanaf de Spoorzone naar de stad wil. Allemaal klimaatproof.  Kortom, als er een fikse regenbui valt wordt het water opgevangen en wanneer het tropisch warm wordt is er voldoende beschutting.  Ed Anker: ”Net als vele Zwollenaren kan ik niet wachten tot het klaar is en we via deze prachtige weg naar de nieuwe fietsenstalling kunnen fietsen.”

Visitekaartje

Het ‘Zwolse visitekaartje’ kent straks brede trottoirs, een smallere rijbaan met klinkers en veel groen. In het ontwerp is duurzaamheid een belangrijk een uitgangspunt. Er is veel aandacht voor vergroening en waterberging. Dat is straks terug te zien in de aanleg van grote groenvakken en de water passerende bestrating. De Stationsweg en het Stationsplein zijn onderdeel van het Engelenpad. Dit is een denkbeeldige route van de historische binnenstad tot aan de IJssel. Dwars door de Spoorzone heen. Ed Anker: “De gloednieuwe Stationsweg verbindt straks het Zwolse centrum: de oude binnenstad én de innovatieve Spoorzone.”

Bereikbaarheid

De werkzaamheden beginnen maandag 7 september al en dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid. De tijdelijke brug tussen de Stationsweg en de Westerlaan wordt verwijderd. Dit is nodig om ruimte te maken voor de werkzaamheden. De Stationsweg wordt daarmee doodlopend voor zowel gemotoriseerd verkeer als voor fietsers. De Westerlaan wordt doodlopend voor autoverkeer. De panden aan de Stationsweg tussen de Nieuwe Buitensociëteit en de Burgemeester Van Roijensingel blijven bereikbaar. De route Oosterlaan-Stationsplein-Westerlaan blijft in beide richtingen toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De adviesroute voor voetgangers van het station richting het centrum en omgekeerd loopt via de Terborchstraat en Van Nagellstraat.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen